HUMAN

Akwasi over demonstreren op de Dam: "De vraagtekens in mij kwamen eruit als uitroeptekens"

foto: Vince Fleming
  1. Nieuwschevron right
  2. Akwasi over demonstreren op de Dam: "De vraagtekens in mij kwamen eruit als uitroeptekens"

"Het was een vreedzaam protest, maar je merkte wel dat mensen boos waren en dat deze onzin echt een keer moet ophouden." 3FM-dj Joram Kaat spreekt demonstrant Mandy (20) over de grote Black Lives Matter demonstratie op de Dam in Amsterdam. Ook Akwasi vertelt hoe hij, vanuit de positie van spreker, het protest ervaarde.

"Ik vind dat ik een stem heb en die moet gebruiken", vervolgt Mandy in haar gesprek met Joram. "Iedereen was heel liefdevol naar iedereen die daar was, maar gooide wel gewoon hun hele hart erin. Ik heb vaak kippenvel gehad, van 'wow, dat dit kan, dat dit moet'."

AKWASI: "ik had vraagtekens in me, die kwamen eruit als uitroeptekens"

Op de Dam was ook Akwasi, schrijver en muzikant, aanwezig. Niet als bezoeker, maar als spreker: "Er zat gewoon heel veel in mij dat er gewoon uit moest, omdat ik het echt helemaal zat was."

BLACK LIVES MATTER

Wereldwijd gaan mensen de straat op om actie te voeren tegen racisme en politiegeweld, nadat vorige week de 46-jarige George Floyd om het leven kwam toen een witte agent minutenlang zijn knie in de nek van het slachtoffer drukte. Al een week lang zijn er demonstraties en hevige rellen.

George Floyd is niet de eerste zwarte man in de Verenigde Staten die om het leven komt door politiegeweld. Dit is een diepgeworteld probleem in de VS. Lees hier meer over op nos.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie