3FM nieuws

Angelique: "Ik wil ook op de radio open kunnen praten over racisme"

  1. Nieuwschevron right
  2. Angelique: "Ik wil ook op de radio open kunnen praten over racisme"

Er is al veel gezegd over racisme en de dood van George Floyd, maar 3FM-dj Angelique Houtveen pakte in haar uitzending toch nog een moment om het ergens over te hebben met je.

Moeilijk

Angelique vertelt dat ze de afgelopen jaren vaak het gevoel heeft gehad dat ze niet over dit soort onderwerpen kon praten op de radio. Racisme is nu eenmaal een tricky onderwerp, ze wilde niet dat mensen haar zagen als 'moeilijk' of haar als zielig gingen zien. Feit is dat ze door haar achtergrond en huidskleur wél tegen bepaalde dingen aanloopt en het daar soms over wil hebben. Daarover zei ze het volgende:

"Als ik het er dan al op de radio over had, deed ik dat vaak met heel veel omwegen om jou als luisteraar er niet mee lastig te vallen. Ik wil je namelijk niet lastigvallen met dingen, maar we zijn nu op een punt waar dit niet langer meer opgaat. Het gaat niet over lastiggevallen worden, dat is helemaal de intentie niet van mensen die het over racisme willen hebben! Dit is juist een probleem waar we gewoon eerlijk over moeten kunnen praten. En net zoals met alle problemen: als je het nooit erkent, kan het ook nooit overgaan. Ik voel dat het mijn taak is als radio-dj om eerlijk te zijn, tegen jou als luisteraar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie