3FM nieuws
VPRO

Naast de spectaculaire visuals, wat maakt the Sphere nog meer bijzonder?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Naast de spectaculaire visuals, wat maakt the Sphere nog meer bijzonder?

Iedereen heeft het erover: The Sphere in Las Vegas die vorige week feestelijk geopend werd door U2, inclusief Krezip-drummer Bram van den Berg. In de nieuwe aflevering van De Machine hebben Atze de Vrieze en Niels Aalbert het uitgebreid over deze nieuwe bolvormige zaal en nemen ze je verder mee in de wereld achter de muziek.

Wat maakt The Sphere zo bijzonder?

The Sphere staat natuurlijk nu al bekend om zijn adembenemende visuals, maar de andere zintuigen worden ook geprikkeld. Zo schijnt de geluidskwaliteit optimaal te zijn. Naast alle speakers zit onder elke stoel ook nog eens een geluidsinstallatie zodat iedereen in de zaal hetzelfde hoort. In totaal bevat The Sphere maar liefst 167 duizend speakers! Daarnaast kunnen de bezoekers getrakteerd worden op wind en geur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de trillende stoelen!

Bezoekerservaring

Armijn Meijer was aanwezig in The Sphere op de eerste avond dat U2 hier speelde. Het mocht wat kosten, ruim 620 euro betaalde hij per ticket, maar het was het allemaal waard, zelfs voor iemand die niet echt fan is van de Ierse band. In de podcast vertelt Armijn over zijn ervaring:

Nieuwe aflevering van De Machine

Wil je nog meer te weten komen over The Sphere, bijvoorbeeld wie de volgende wordt die de eer krijgt om in deze spectaculaire zaal op te treden? Luister dan de aflevering van 3voor12-podcast De Machine hieronder terug. Ook hebben ze het over Kane, de band you love to hate en de freelancers-invasie tijdens ADE:

#144: Kane, de band you love to hate - De Machine

Ster advertentie
Ster advertentie