3FM nieuws

Hoe gaat het Krezip-drummer Bram af op tour met U2?

foto: Ray van Olphenfoto: Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gaat het Krezip-drummer Bram af op tour met U2?

In februari werd bekendgemaakt dat de Nijmeegse muzikant Bram van den Berg tijdelijk de vaste drummer van U2, Larry Mullen, zal vervangen. Bram, die normaal bij Krezip op het drumkrukje zit, begon gisteren aan een reeks van 24 concerten in de Sphere in Las Vegas. De Ierse rockband is ter gelegenheid van de opening van deze nieuwe zaal voor het eerst sinds 2019 weer op het podium te zien.

Invallen

In de 47 jaar dat U2 bestaat is het maar twee keer voorgekomen dat een lid werd vervangen: in 1978 toen Mullen zijn voet brak en in 1993 toen bassist Clayton ziek was. Helaas moet de band het dit keer wederom zonder drummer Larry Mullen doen, die vanwege fysieke ongemakken uit de running is. Gelukkig schoot vriend Martin Garrix de band te hulp. De dj kent de drummer van Krezip van de Herman Brood Academie en gaf hem de kans kennis te maken met U2. Gitarist The Edge was meteen enthousiast, vertelde hij Rolling Stone: “We waren erg onder de indruk van zijn spel en de persoon die hij is. Hij is een echte krachtpatser, maar hij is ook gewoon geweldig om mee om te gaan.”

Eerste concert

Het eerste concert in de 'Sphere' gooide gelijk hoge ogen. Door de 54.000 vierkante meter aan schermen die in een bolvorm waren geplaatst, werd het publiek getrakteerd op een ervaring als nooit te voren. Met dit concert is een nieuwe standaard gezet voor live ervaringen, zo is te zien aan de enthousiaste reacties online. Alleen nu nog de vraag, wanneer neemt Bram deze techniek mee om een concert met Krezip te doen?

Bekijk hieronder een aantal van de beelden van het eerste concert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie