3FM nieuws

Pech voor Nothing But Thieves: gear kwijt en een zieke gitarist

  1. Nieuwschevron right
  2. Pech voor Nothing But Thieves: gear kwijt en een zieke gitarist

Nothing But Thieves had het zwaar dit weekend. Wat doe je als je vlak voor een groot optreden al je gear kwijtraakt en je gitarist aan een infuus hangt?

Woodstock Festival

Nothing But Thieves had afgelopen zaterdag een optreden in de planning staan op Woodstock Festival in Polen - een weekend waar zo'n 500.000 mensen op afkomen. Niet bepaald een buurtfestivalletje, dus de band had er superveel zin in. Tot hun gitarist, Dom Craik, twee dagen voor het festival een virus te pakken kreeg.

Hij dronk blijkbaar uit hetzelfde kopje thee als bassist Phil, want die werd ook ziek op de dag van de show. Hij werd aan een infuus gehangen en Dom was er zo klaar mee dat 'ie maar in foetushouding op de bank ging liggen.

Spullen kwijt

En daar kwam nóg een dosis bad luck bovenop, want de luchtvaartmaatschappij raakte op weg naar Polen ook nog een groot gedeelte van hun instrumenten kwijt. Dag gitaren, pedalen, electronica en bekkens...

Uiteindelijk wisten ze op het festival genoeg materiaal bij elkaar te harken om de show te kunnen doen. Ook Dom en Phil stonden gewoon op het podium, hoe ziek ze ook waren. Now that's rock 'n roll! Beelden van de show vind je hier, met onder andere de ex-3FM Megahit 'Amsterdam'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie