3FM nieuws

Childish Gambino belde, hij wil zijn $10.000 terug!

  1. Nieuwschevron right
  2. Childish Gambino belde, hij wil zijn $10.000 terug!

Donald Glover, AKA Childish Gambino, spant een rechtszaak aan tegen zijn oude platenmaatschappij Glassnote Records. Hij claimt dat ze 'm niet netjes uitbetaald hebben.

Donald Glover gaat lekker! Als Childish Gambino tourt hij op dit moment dwars door Amerika en zijn video voor 'This Is America' is bijna 400 miljoen keer bekeken. Maar nu gaat hij dus even niét zo lekker met zijn oude platenmaatschappij Glassnote Records. Volgens Gambino hebben ze hem te weinig uitbetaald. En dat gaat niet om een paar kleine rotcenten, maar om 10.000 dollar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ROYALTIES

De rechtszaak komt voort uit een onenigheid over het platencontract dat ze eerder deze zomer hadden. Glover is van mening dat hij recht heeft op 95% royalties van de streaminginkomsten van SoundExchange, een soort internationale BUMA STEMRA. Glassnote Records had daarentegen gedacht dat deze inkomsten 55/45 verdeeld zouden worden. Glover is het hier niet mee eens en wil door middel van juridische stappen zijn deel van de royalties ontvangen, inclusief schadevergoeding.

Glover klaagt de platenmaatschappij dus aan voor het schenden van hun licentieovereenkomst. Verder wordt deze rechtszaak aangevuld met het schenden van goed vertrouwen, eerlijk handelen, de fiduciaire plicht en nalatigheid. Goedemiddag!

LAATSTE TOUR?

In de tussentijd is Childish Gambino bezig met zijn wereldtour, waarvan hij heeft gezegd dat het zijn laatste zal zijn. In een video op Reddit is te zien dat hij roept: "If you're at this show, know that it's the last Gambino tour ever. This is not a concert. This is fucking church!" We hopen allemaal natuurlijk van harte dat hij hiermee bedoelt dat het zijn laatste tour is onder de naam Childish Gambino en dat 'ie daarna gewoon lekker verder gaat onder een ander pseudoniem.

Hij is in ieder geval nog goed bezig met muziek maken, want afgelopen weekend debuteerde hij tijdens zijn show in New York alweer een nieuw nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie