3FM nieuws

Queen's Pleasure, een garagerockband met bakken energie

  1. Nieuwschevron right
  2. Queen's Pleasure, een garagerockband met bakken energie

Ze stonden in de finale van de Popronde en nu hebben ze hun eerste singles uitgebracht: Queen’s Pleasure. De naam zoemt al een tijdje rond in het land en volgens een luisteraar zou dit misschien zelfs Arctic Monkeys 2.0 kunnen zijn.

"Kom, we gaan een band beginnen"

In 2016 kwam deze garagerockband tot leven. En hoe. Drummer van de band Sal vertelde in een interview met 3voor12: “Teun en ik waren bij elkaar in de band ingedeeld op de vooropleiding van het Conservatorium. We speelden een nummer van Tame Impala, en wat je dan niet moet doen is een keiharde blues solo spelen. Dat is precies wat Teun deed en het enige wat ik dacht was ‘fucking vet’."

Sal appte hem na de les of hij een band wilde beginnen. "Toen hebben we op de Facebookpagina van de opleiding een oproep geplaatst waarin stond dat we van de Arctic Monkeys hielden." Niet al te moeilijk dus, een band kun je gewoon beginnen met een simpel appje!

Energie voor tien

Queen’s Pleasure is ook niet zo van poespas. Hun eerste single, 'Big Boys Loan', gaat volgens Teun over te weinig seks hebben. "We hebben allemaal te weinig seks binnen de band, waardoor we gefrustreerd zijn. Het is ook de reden waarom we zoveel energie hebben op het podium; die zou minder zijn als we vaker van bil gingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ESNS 2020

Bij deze band kun je denken aan een mix tussen de Dandy Warhols, Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths. Het viertal had eerst allemaal totaal verschillende muzieksmaken. Dat was geen probleem voor Queen’s Pleasure, want ze hebben dit jaar toch mooi al twee singles uitgebracht.

Ook staan ze over een paar dagen op Eurosonic Noorderslag om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Inmiddels is nu ook hun tweede single 'Nico 1995' uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie