3FM nieuws

Celeste, één van de grote opkomende artiesten van nu

  1. Nieuwschevron right
  2. Celeste, één van de grote opkomende artiesten van nu

Ze is nog maar 25 jaar oud, maar wordt al vergeleken met grote namen als Adele, Amy Whinehouse, Etta James en Frank Ocean. De muziekprofessionals zien veel talent in haar en verwachten dat 2020 een héél goed jaar voor haar wordt.

Wie is deze upcoming zangeres?

De Britse zangeres zingt met een overweldigende soulstem waarmee ze je doet denken aan een mix tussen Adele en Amy Winehouse. Op haar zestiende zingt ze een nummer van Elton John en vraagt haar moeder om naar haar gezang te luisteren. "I asked my mom to come into my room and told her 'don't look at me, don't stare at me but I'm going to try and sing this song". Haar moeder was positief verrast en sindsdien weet ze dat zingen één groot talent van haar is.

Op haar zestiende plaatste Celeste een video op YouTube. Dit krijgt al snel de aandacht en van het een komt het ander: ze komt in de beroemde Sarm West Studios terecht waar ze verschillende sessies heeft. In deze studio kwamen grote artiesten als Paul McCartney, Rihanna, en The Clash. Vanaf hier ging het alleen maar opwaarts. Ze bracht verschillende singles uit in het jaar.

In 2017 brengt Celeste haar debuut EP 'The Milk And Honey' uit onder het Lily Allen's Bank Holiday Records label. Een jaar later, na een grote deal sluit ze zich aan bij het het Britse platenlabel Polydor. Bij dit label leert ze Micheal Kiwanuka kennen, ofja, Micheal leerde Celeste kennen. En hij zit talent in haar, dus neemt hij haar mee op tour. Na de tour brengt ze in 2018 haar five-track EP 'Lately' uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2019 wordt de Britse zangeres uitgeroepen tot BBC's Music Introdocing's Artist Of The Year. Een titel die je in je zak kunt steken: met deze prijs bekijkt de muziekwereld welke artiesten er het aankomende jaar kunnen doorbreken. Eerder pakte Adele en Sam Fender ook deze prijs.

Achtergrond

Haar familie heeft een grote muzikale invloed op de 25 jarige zangeres gehad. Haar grootouders lieten haar op jonge leeftijd naar klassiekers luisteren als Aretha Franklin wat nu nog steeds een grote inspiratiebron voor Celeste is.

Haar liefde voor soul begon in de kerk. Elke ochtend ging ze naar de kerk, en daar was ze niet zo geïnteresseerd in wat de priesters te vertellen hadden, maar toch genoot ze keer op keer van deze momenten. Waarom? Omdat er elke mis, met iedereen ook haar vrienden samen gezongen werd.

Waar kan ik haar zien?

Celeste staat in april in Paradiso, maar kun je niet zolang wachten: deze maand staat ze op Eurosonic Noorderslag. Dus als je Celeste nog wil zien voordat alle zalen vol zitten omdat heel de wereld haar wil zien, dan weet je waar je moet zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie