3FM nieuws

7 Layers artiesten op bezoek bij Domien

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 7 Layers artiesten op bezoek bij Domien

Dotan was vanmorgen in Jouw Ochtendshow te gast om na te praten over zijn zelf georganiseerde 7 Layers Festival in Amsterdam. Niet alleen had hij een hoop te vertellen, ook nam hij nog een paar toppers mee die afgelopen weekend op de planken stonden. Geniet na met SYML, Freya Ridings en Justin Nozuka!

Dotan is erg tevreden met zijn festival en de bezoekers zijn dat ook! "Mensen zijn gewoon heel dankbaar dat er een plek is waar je niet met een biertje omhoog uit je dak hoeft te gaan!" aldus de singer-songwriter. Ook deze maandag hoef je dat biertje niet omhoog te houden, is misschien ook wat verstandiger. Toch kun je nagenieten van het festival dankzij de drie 7 Layers Toppers die met hem meekwamen.

SYML

Brian Fennell a.k.a. SYML is opgevoed in Amerika maar zijn roots liggen in Wales waar hij maar al te graag mee experimenteert. 'Syml' betekend 'simpel' in het Welsh en daar streeft Brian dan ook naar in zijn muziek: simpelheid. Dichtbij je roots blijven en het simpel houden, dat is zijn doel. Hieronder kun je horen hoe Brian dat waarmaakt.

{npoliveblog message="12396"}

Freya Ridings

Op Dotan zijn YouTube kanaal neemt hij op bijzondere locaties muzikale sessies op. Ook Freya Ridings ontkwam er niet aan, het filmpje kreeg zoveel positieve reacties dat Dotan een week voor het festival besloot haar alsnog toe te voegen aan de line-up! De Britse zangeres kwam voor haar eerste optreden buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk naar Amsterdam om haar heart-driven ballads op te voeren. Fans vergelijken haar met Florence + The Machine waar zij juist zelf helemaal wild van is. Niet alleen was 7 Layers een primeur voor haar, bij Jouw Ochtendshow gaf ze namelijk ook haar allereerste radio-optreden ever! Kijk 'm hier terug.

{npoliveblog message="12395"}

Justin Nozuka

Als we Dotan moeten geloven dan is Justin Nozuka zijn grootste inspiratie. Dat Justin op het 7 Layers Festival staat is dan ook een mijlpaaltje voor de singer-songwriter: "Dit is wel echt een dingetje voor mij!". laat Dotan weten. Justin's debuutalbum Holly kwam tien jaar geleden uit en Domien kent de muziek nog goed: "Ik heb vaak de liefde bedreven op die cd." thanks voor die info, Domien!

Nadat Justin zijn droom uitkwam trad hij zoveel op dat er een burn-out op zijn pad kwam. Een rustperiode later realiseerde Justin zich dat 'ie zijn keuzes niet zoveel moet overdenken, maar juist met de flow moet meegaan en vooral niet vergeten te genieten van het proces. Dat kun je dan ook terughoren in zijn optreden bij Domien vanmorgen. Luister het hier terug.

{npoliveblog message="12393"}

Benieuwd naar wat Dotan nog meer te vertellen had over zijn 7 Layers Festival? Luister het interview met Dotan dan in alle rust nog eens terug.

Ster advertentie
Ster advertentie