3FM nieuws
NTR

De Lesbische Liga podcast is terug met een zesde seizoen!

foto: Linde Dorenbos
  1. Nieuwschevron right
  2. De Lesbische Liga podcast is terug met een zesde seizoen!

Het allernieuwste seizoen van De Lesbische Liga Podcast is gearriveerd! In dit zesde seizoen nemen 3FM-dj Vera Siemons en programmamaker/filmjournalist Annefleur Schipper je weer mee in alle lesbische, biseksuele en queer-media om te kijken hoe goed óf slecht het gesteld is met de representatie.

Annefleur en Vera bespreken tijdens de podcast zowel het huidige media-aanbod als de klassiekers. Wat is er eigenlijk veranderd de afgelopen paar jaren en welke stereotypes komen toch altijd weer terug? Waarom zijn lesbische personages eigenlijk altijd zo diep ongelukkig of, sterker nog, dood? Niet alleen deze belangrijke vragen komen aan bod: de laatste activiteiten, muziektips, het Lesbiaans woordenboek en verschillende bekende gasten (denk aan lesbian Jesus Claudia de Breij, Hanna van Vliet, Maartje Wortel en Fresia Cousiño Arias) komen ook allemaal voorbij in het lesbische clubhuis.

foto: Linde Dorenbos

De Lesbische Liga Live 2022: vlnr Femke Heemskerk, Fresia Cousiño Arias, Shay Kreuger, Hanna van Vliet, Vera Siemons en Annefleur Schipper

Slutty Summer

In de eerste aflevering blikt het duo terug op de Slutty Summer van 2022. Een zomer met veel hoogtepunten zoals Pride, de Liga Live, de laatste juice en een goede dosis muziekfestivals, maar ook serieuzere onderwerpen als het protest tegen de homofobische mishandeling op het Homomonument. Het nieuwe seizoen van De Lesbische Liga bestaat uit acht afleveringen, die om de week online komen. De eerste aflevering staat nu online.

Luister nu de eerste aflevering van seizoen zes:

De Lesbische Liga Podcast

De Lesbische Liga Podcast

Dutch Podcast Award

Vorig jaar won ‘De Lesbische Liga Podcast’ in 2021 een Dutch Podcast Award in de categorie media en cultuur. Afgelopen juni namen Vera en Annefleur de laatste aflevering van het vijfde seizoen op in een uitverkocht TivoliVredenburg in het bijzijn van meer dan vijfhonderd luisteraars.

foto: Linde Dorenbos

De Lesbische Liga Live 2022: Vera en Annefleur in TivoliVredenburg

Luister het nieuwe seizoen van De Lesbische Liga

Je kunt de eerste aflevering van De Lesbische Liga luisteren in je favoriete podcast-app, of klik hier om 'm te luisteren in je browser.

Ster advertentie
Ster advertentie