Naar homepage
3FM nieuws

Ed Sheeran in College Tour: "Soms ben ik bang dat het allemaal een grap is."

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran in College Tour: "Soms ben ik bang dat het allemaal een grap is."

Vanavond is Ed Sheeran de eerste gast van alweer het tiende seizoen van College Tour (NTR). Want met wie trap je een jubileumsseizoen beter af dan met de man die afgelopen jaar ook record na record brak?

Vlak voor zijn tweede avond in de Ziggo Dome stonden Twan Huijs en honderd studenten in zijn 'voorprogramma' en mochten wij met 3FM er als lucky one bij zijn.

De chemie tussen Ed en College Tour

De zanger heeft 't duidelijk naar zijn zin bij College Tour. Als Twan na het afgesproken uur aan interviewtijd het bruggetje maakt naar de welbekende laatste adviesvraag, onderbreekt Ed hem meteen. Hij wil eigenlijk nog wel effe door gaan met de vragen van de studenten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Want goede vragen werden er gesteld die avond in de Ziggo Dome. Brexit, zijn tijd in Libië, prestatiedruk, alles kwam voorbij. Maar natuurlijk ook al zijn successen. Hij is een artiest die geprezen wordt om zijn one-man-with-a-guitar-act, ook al zijn velen het er eigenlijk niet mee eens, vertelt de zanger.

"Elton (John) en mijn team roepen al sinds het tweede album dat ik een band mee moet nemen op tour, maar ik wil het niet. Het heeft geen zin op dit moment. Alle andere singer-songwriters gebruiken een band. Nou, ik niet en dat onderscheidt mij van de rest."

'Shape Of You' was nodig

Ook was de zanger erg openhartig over het marketingproces rondom zijn laatste album Divided. Ed realiseerde zich heel goed dat het nodig was om een liedje als 'Shape Of You' eerst uit te brengen om zo mensen naar de rest van zijn album te lokken en ze de liedjes hoorden waarvan hij dat écht wilde.

"'Shape Of You' als eerste single uitbrengen was nodig om mensen met bijvoorbeeld 'Eraser' kennis te laten maken."

"Kinderen moeten gewoon weer wormen eten!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Janken om 'Supermarket Flowers'

Een van de studenten vroef Ed aan het einde van de opname of hij wel eens heeft moeten huilen tijdens het schrijven van een nummer. Verrassend genoeg bijna nooit. Maar gelukkig - voor ons fans - houdt ook Ed Sheeran het niet altijd droog bij zijn muziek.

"Eigenlijk maar bij eentje... Ik moest enorm huilen toen mijn moeder 'Supermarket Flowers' voor het eerste hoorde en ik haar geëmotioneerde reactie zag."

Hét grote eindadvies...

...zie je vanavond om 21:20 in College Tour op NPO 3, inclusief de rest van het interview. Vervolgens wordt op dezelfde zender óók nog eens zijn Wembley-concert uitgezonden. A night in with Ed Sheeran... Dat willen we iedere vrijdag wel!

Ster advertentie
Ster advertentie