3FM nieuws

Olivier tipt je de 3 beste (nieuwe) liedjes van Vampire Weekend

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Olivier tipt je de 3 beste (nieuwe) liedjes van Vampire Weekend

Ga er maar voor zitten, want Vampire Weekend heeft vandaag hun 58-minuten-durende Father Of The Bride losgelaten! Op het nieuwe album van de band staan maar liefst achttien nummers, met een paar titels die we al kennen (hallo ex-3FM Megahits 'Harmony Hall' en 'This Life'). 3FM-dj Olivier Bakker neemt zijn drie favorieten met je door.

Welke 3 liedjes moet je echt luisteren?

1. 'Harmony Hall'
"Natuurlijk is deze al een tijdje geleden de wereld in geslingerd, maar nog steeds is het een idyllisch meesterwerk op Father Of The Bride. Het licht duistere 'I don’t wanna live like thisss // But I don’t wanna dieee' zing je zo mee, maar vooral de de pianosolo op driekwart van het liedje is het meest legendarische stuk muziek van 2019."

2. 'My Mistake'
"Ook al komt de zomer eraan en zou je meer trek moeten hebben in koud bier en festivalweides, van deze track krijg je spontaan zin om de gordijnen dicht te doen, de kaarsen aan te steken en lekker te knuffelen onder een fleecedeken. Vampire Weekend goes zwoele lounge-muziek! En het past zowaar nog goed bij de hoge stem van Ezra ook."

3. 'Married In A Gold Rush'
"Op dit album werkt Vampire Weekend voor het eerst met 'featurings'. Op Father Of The Bride zijn het er 2 specifiek: Steve Lacy (The Internet) en Danielle Haim (Haim). Die laatste zorgt op deze track voor een prachtige, romantische en vertellende samenzang met Ezra. De twee klinken als een romantisch koppel die samen een bijna western-achtig liefdesverhaal vertellen."

Of je luistert natuurlijk gewoon het hele album in één ruk, zoals God het bedoeld heeft. Hoe dan ook: je vindt 'm hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie