3FM nieuws

Vampire Weekend pakt met 'Harmony Hall' de 3FM Megahit

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Vampire Weekend pakt met 'Harmony Hall' de 3FM Megahit

Na dik vijf jaar kwam Vampire Weekend een tijdje geleden met nieuwe muziek! De band bracht twee nummers uit: 'Harmony Hall' en '2021', waarvan de eerste nu 3FM Megahit is.

Harmony Hall

Het is een heerlijke track die een hoog kampvuur-gehalte heeft. Lekker met je vrienden rondom het vuur in de zomer, iemand pakt een gitaar erbij en zet 'Harmony Hall' in... Perfectie. Het was het wachten waard!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Details details details

Op Instagram plaatste frontman Ezra Koenig een enorm statement waarin 'ie uitlegt hoe het zit met alle nieuwe muziek en de lange pauze tussen albums. Je kunt het hier lezen, maar we hebben de hoogtepunten ook hieronder op een rij gezet!

1. Pauze
Hij beseft dat vijf jaar een lange tijd is tussen twee albums, maar hij vindt het tegelijkertijd niet meer dan normaal. "It's a dignified pace for a band that already has three albums in stores, but everyone has their own sense of time. It didn't take longer to record, we just took more time on the front end to chill."

2. Titel
Het album heeft de initialen FOTB gekregen, dat staat voor Father Of The Bride. De werktitel was Mitsubishi Macchiato.

3. Aantal liedjes

Er komen maar liefst achttien nummers op het album te staan en het duurt bij elkaar 59 minuten. Ezra: "Het zijn veel liedjes, maar ze horen er allemaal op. Als je het niks vindt kun je er natuurlijk altijd een playlist van maken met maar twaalf liedjes!"

3FM Alternative

Non-stop naar de lekkerste alternative tracks luisteren? Dat kan altijd en overal via de 3FM App (iOS en Android), DAB+ (ook in de auto) en 3FM.nl/Alternative. Of natuurlijk gewoon via de knop hierboven.

Ster advertentie
Ster advertentie