Naar homepage
3FM nieuws

"Nieuw album Kensington komt nog voor de Ziggo Dome-shows"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. "Nieuw album Kensington komt nog voor de Ziggo Dome-shows"

Ter ere van hun nieuwste single release 'Bats' sprak 3FM-dj Herman Hofman frontman Eloi van Kensington tijdens zijn show. Daar wist hij aardig wat leuke feitjes en weetjes bij de muzikant los te peuteren. Bijvoorbeeld dus wanneer dat langverwachte nieuwe album uitkomt.

Op vrijdag 24 mei bracht de band hun eerste single uit van hun aankomende vijfde studio-album. Hij heet 'Bats' en voelt als een nieuw geluid van Kensington. Wat Herman wil weten is of er nog steeds zenuwen bij komen kijken voor de band? "Er is altijd een klein beetje angst," legt Eloi uit. "Maar als we echt kijken naar wat we zelf vet vinden om te doen, dan is dat het allerbelangrijkste."

Nieuw geluid

Dit nieuwe geluid komt onder andere door de producer en mixer waarmee ze op dit moment samenwerken. Die mixer is namelijk dezelfde man die ook achter het succes van Nevermind van Nirvana zat, of Grace van Jeff Buckley. Eloi: "Hij heeft zeker invloed gehad op hoe het nu allemaal gaat klinken."

Release datum

Over een release datum mag Eloi natuurlijk nog niet te veel vertellen, maar toch floept hij eruit dat het nieuwe album in ieder geval vóór ze Ziggo Dome-shows gaat komen die voor eind december gepland staan.

Ster advertentie
Ster advertentie