3FM nieuws

'Bats' van Kensington is 3FM Megahit!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bats' van Kensington is 3FM Megahit!

Dat er nieuwe muziek aan zou komen in 2019 was bekend, maar het kwam sneller dan gedacht! Kensington zat de afgelopen tijd veel in Canada om nieuwe muziek te schrijven en het eerste resultaat dat naar buiten komt heet 'Bats'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ander geluid

"Het wordt onze vijfde plaat, dus het werd voor ons ook tijd om te evalueren. We hebben onze eigen sound gehouden, maar dan wel vernieuwend voor onszelf en het publiek," zegt drummer Niles van Kensington over de nieuwe track. Hij belde donderdag met Frank van der Lende om even te kletsen over het 'Bats'.

"Ik denk dat het wel goed is gelukt," voegt de drummer toe. Wat we nog meer kunnen verwachten? Een nieuw album in 2019 lijkt er wel in te zitten! "De plaat is nog niet helemaal af, maar ik verwacht wel dat de plaat later dit jaar gaat komen," aldus Niles.

3FM-dj Jorien Renkema is fan: “Hier kun je niet omheen toch? Een van Nederlands grootste en beste bands is een nieuwe kant op gegaan. Qua sound vind ik ‘Bats’ heel verrassend en creatief, het is niet Kensington zoals ze al jaren klinken. Heel tof!”

'Cansington'

Kensington bevond zich een tijdje geleden in Canada, waar ze aan hun nieuwe album sleutelden. En om die ontwikkelingen wat vaart bij te zetten, kondigde de band eerder aan dat ze dit jaar weer in de Ziggo Dome spelen!

3FM-dj Sander belde met gitarist Casper: "Met de bizarre dingen die we mee mogen maken de afgelopen jaren wordt het bijna een beetje gewoon, haha. Maar het blijft natuurlijk bizar dat we er wéér mogen spelen! Je gaat waarschijnlijk wel nieuwe muziek horen die avonden."

Scoop

Wanneer er meer nieuwe muziek uitkomt kan Casper nog niet vertellen, maar hij verklapt terloops wel twee grote details over het album. Kensington werkt samen met een producer die eerder samenwerkte met Rage Against The Machine en de Red Hot Chili Peppers!

Daarnaast zegt hij het volgende: "Het is zeker een tijd waarin er genoeg muziek is zonder gitaren, dus daar willen wij wel wat muziek mét gitaren in brengen!"

Meer Kensington?

>> De Staat, Kensington en 3FM-dj's willen eind aan woekerprijzen concertkaartjes
>> Kensington wint 3voor12 Song van het Jaar 2018

En een kleine throwback naar lang, lang geleden...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie