3FM nieuws

Kensingtons Casper verklapt details over nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensingtons Casper verklapt details over nieuw album

Tijd voor wat keiharde onderzoeksjournalistiek! Sander zag dat Kensington twee nieuwe shows in de Ziggo Dome aankondigde, maar hij had daar nog wel wat vragen over. Even bellen met Casper!

Cansington

Kensington bevindt zich momenteel in Canada, waar ze aan hun nieuwe album sleutelen. En om die ontwikkelingen wat vaart bij te zetten, kondigde de band dinsdagochtend vroeg meteen maar aan dat ze dit jaar weer twee keer in de Ziggo Dome spelen! Op 6 en 7 december staan ze weer in de Amsterdamse concertzaal.

Gitarist Casper: "Met de bizarre dingen die we mee mogen maken de afgelopen jaren wordt het bijna een beetje gewoon, haha. Maar het blijft natuurlijk bizar dat we er wéér mogen spelen! Vorig jaar speelden we nog de ArenA en dat kan natuurlijk niet in de winter... Gelukkig is de Ziggo Dome ook een heel fijne zaal. Je gaat waarschijnlijk wel nieuwe muziek horen die avonden! Als we het niet voor die tijd kunnen releasen, gaat er iets mis haha."

Aan de research

Sander zag wel een opvallend ding in de agenda van de Ziggo Dome: tussen 7 en 14 december staat er verder nog helemaal niets gepland. Dat geeft Kensington nog wel de ruimte om er nog wat avondjes aan vast te plakken, of niet dan?

Casper geeft een prachtig en politiek correct antwoord: "De afgelopen jaren zijn we altijd overrompeld door het animo van de mensen, dus dan moet je snel schakelen. Ik hoop dat we dat weer mogen doen, maar met twee avonden ben ik al heel gelukkig."

Scoop

Wanneer de nieuwe muziek uitkomt kan Casper nog niet vertellen, maar hij verklapt terloops wel twee grote details over het album. Kensington werkt samen met een producer die eerder samenwerkte met Rage Against The Machine en de Red Hot Chili Peppers! Daarnaast zegt hij het volgende: "Het is zeker een tijd waarin er genoeg muziek is zonder gitaren, dus daar willen wij wel wat muziek mét gitaren in brengen!

Meer Kensington?

>> Kensington wint 3voor12 Song van het Jaar 2018
>> Casper wordt voor het blok gezet in De Drie Vragen
>> Zo ging Kensington van schoolconcert naar ArenA

Ster advertentie
Ster advertentie