3FM nieuws

Milo (Goldband) over drugs ophef: "Ik had het niet moeten doen"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Milo (Goldband) over drugs ophef: "Ik had het niet moeten doen"

De winnaars van de Popprijs 2022 zijn de mannen van Goldband. Hun enorm succesvolle jaar bekronen ze met misschien wel de belangrijkste muziekprijs van Nederland. 3FM-dj's Ivo en Timur spreken Goldband in de studio van 3FM op Noorderslag en vragen Milo ook even naar alle ophef rondom het online verschenen drugs-filmpje.

Volgens de jury waren ze dé grote sensatie op de festivals en de belichaming van het postcoronatijdperk in de livemuziek. Iets waar 3FM zich alleen maar bij kan aansluiten. Het was een fantastisch jaar voor de band. Ze stonden op ieder festival in Nederland en België, wonnen prijzen waaronder twee 3FM Awards en hebben misschien wel de meest memorabele set in jaren op Lowlands neergezet. En daar mogen ze nu de Popprijs van 2022 aan toevoegen.

Bij Timur en Ivo in de 3FM-studio vertellen ze hoe ze eerder deze week al met het nieuws werden verrast, maar het nog lang stil moesten houden. Niemand mocht vandaag weten dat ze stiekem naar Groningen werden gebracht en ze zijn onherkenbaar de Oosterpoort van Groningen binnengesmokkeld.

Ophef rondom snuif-filmpje

Maar er was meer gaande rondom Goldband afgelopen weekend. Eerder dit weekend verscheen er een filmpje van Milo online waarbij hij een klein wit envelopje uit het publiek aannam en daar een lijntje uit haalde. Het internet was verdeeld. Wat verwacht je van een band die zingt over 'Witte Was' en dat de 'coke te duur is'. Maar anderen vonden dat ze een beter voorbeeld moesten zijn voor jonge mensen die naar hun muziek luisteren.

"Ik had het niet moeten doen"

Wat vindt Milo er zelf van? "Ik had het niet moeten doen, ik heb het wel gedaan. Mensen mogen hun mening erover hebben. Ik kan beloven dat ik het nooit meer ga doen." Waar hij daarna na verontwaardiging van Boaz nog aan toevoegt: "Op het podium niet."

"Nu we best wel bekend zijn en net bijvoorbeeld ook op de foto zijn gegaan met jonge kinderen. Ik hoef ze daar niet aan te introduceren. Dus daar heb ik wel spijt van." Bekijk het interview met Goldband hieronder terug!

Ster advertentie
Ster advertentie