3FM nieuws

Jay Z maakt remake van 'Friends'

foto: Tidal
  1. Nieuwschevron right
  2. Jay Z maakt remake van 'Friends'

Afgelopen weekend bracht Jay Z een nieuwe videoclip uit voor zijn track 'Moonlight'. En daar zit een belangrijke boodschap in! Althans, dat maken wij en de rest van het internet eruit op. Met zijn videoclip lijkt hij aardig wat kritiek te uiten op de hoeveelheid van blanke of juist afwezigheid van donkere acteurs binnen de popcultuur.

Videoclip met een boodschap

Hoe? Door een remake te maken van de populaire serie Friends. Met bekende donkere acteurs in de rollen van Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. Daarnaast hoor je in de intro hieronder de track 'Friends' van hiphopformatie Whodini uit de jaren tachtig in plaats van het beroemde 'I'll Be There For You'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan het eind van de clip zit er ook nog een duidelijke referentie aan de Oscar-mixup van afgelopen jaar, toen de volledige cast en crew van La La Land het podium op werd geroepen terwijl de prijs eigenlijk voor de film Moonlight was.

Tidal

De volledige clip is natuurlijk alleen via Tidal te verkrijgen en laten we eerlijk zijn... Daar zit de gemiddelde Nederlander niet op. Maar gelukkig biedt het internet genoeg halve rip-offs. De volledige worden natuurlijk meteen door team Jay Z van het internet geruimd inclusief een prachtige rechtszaak aan je broek. De complete video is pas over een week te bekijken via andere kanalen.

Busy bee

Jay Z heeft het er maar druk mee. Hij is papa geworden van een kersverse tweeling met wifey Beyoncé, brengt single na single uit en probeert de wereld daar ook nog eens wat mee te leren én kreeg afgelopen week een lading kritiek over zich heen door de documentaire Public Enemies. Een film over de (muzikale) relatie tussen hem en Kanye West. Veel kijkers bekritiseren Jay Z ervan dat hij Kanye gebruikt zou hebben. Is dat zo? Kijk 'm hier terug!

Ster advertentie
Ster advertentie