3FM nieuws

De bounce van Drake komt van deze transgenders uit New Orleans

  1. Nieuwschevron right
  2. De bounce van Drake komt van deze transgenders uit New Orleans

Drake verovert de wereld met zijn single ‘In My Feelings’ en iedereen op het internet doet de #inmyfeelingschallenge. Wat maar weinig mensen weten is dat Drake hiervoor geïnspireerd werd door een muziekstroming uit New Orleans.

#INMYFEELINGSCHALLENGE

Na bijna een miljoen jaar op nummer 1 te hebben gestaan moesten Calvin Harris en Dua Lipa deze week hun plekje in de Mega Top 50 afstaan aan Drake. Met ‘In My Feelings’ scoort Drake een wereldhit. Dit komt natuurlijk grotendeels door de virale #inmyfeelingschallenge waarbij bijna de hele wereld hun leven op het spel zet door uit een rijdende auto te stappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

New Orleans Bounce

Naast dit virale succes is het ook gewoon een banger van een nummer met een megalekkere beat. De combi van het uptempo hiphopritme en de oldskool soundsamples creëren een unieke vibe, die de laatste tijd steeds meer terug te vinden is in de mainstream hiphop. Denk maar aan ‘Lemon’ van N.E.R.D..

Dit is het authentieke geluid van de New Orleans Bounce; een urban subcultuur uit New Orleans. In onderstaand filmpje wordt dit haarfijn uitgelegd.

De reden dat deze sound zo herkenbaar is, is omdat het hele genre gebaseerd is op twee samples. Als je de ‘brown beat’ en de ‘triggaman beat’ over elkaar heen mixt, krijg je de klassieke ‘Bounce’. Hier gaan ze in New Orleans zo lekker op, dat ze er nooit meer mee zijn opgehouden. Een beetje zoals de Italianen en pizza.

LGBTH+

In de New Orleans Bounce scene bestaat uit intense party’s waar iedereen zich in het zweet werkt met allerhande twerkmoves en een repetoire aan hiphop choreografiën. Wat het mooie is aan deze feesten is, is dat het enorm #woke is en de hele LGBTH+ community omarmt. Sterker nog; de leading acts zijn voornamelijk transgenders en fabulous gays. Artiesten zoals Nicky da B, Big Freedia en Katey Red hebben de bounce laten bloeien tot wat het nu is.

Geniet bijvoorbeeld mee met de extravaganza die Big Freedia deze week dropte met Lizzo (die je waarschijnlijk kent van 3FM Megahit 'Boys')

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is dus geen verkeerde ontwikkeling dat mainstream artiesten de New Orleans Bounce ontdekt hebben, want dat betekent alleen maar meer feest, extravaganza en meer acceptatie van alle genders en seksuele voorkeuren!

Ster advertentie
Ster advertentie