3FM Megahit

'Lemon' van N.E.R.D ft. Rihanna is de nieuwe 3FM Megahit!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Lemon' van N.E.R.D ft. Rihanna is de nieuwe 3FM Megahit!

Na een radiostilte van zo'n zeven jaar is er weer een teken van leven uit kamp N.E.R.D. En wát voor een! Pharrell Williams, Chad Hugo en Shay Hayley hebben hun krachten weer verenigd voor een nieuwe single, 'Lemon'. Daarbij hebben ze de hulp van Rihanna ingeschakeld, want zo'n comeback moet je natuurlijk wel fucking goed aanpakken.

Lemon

Het nummer begint met de zin "The truth will set you free, but first it'll piss you off". Hiermee kondigt Pharell aan dat 'ie luisteraars even gaan confronteren met de waarheid, en dat gaan ze misschien niet zo leuk vinden. In het eerste couplet gaat het vooral over hemzelf. Met uitspraken als "Bad bitches wanna be my bae, hunt me down like the C.I.A" toont Pharell dat hij nog steeds zo beroemd en relevant as ever is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het tweede couplet wordt het echter wat serieuzer. Hij heeft het over grenzen, een goede en slechte kant en hij eindigt het couplet met "I tried to tell y'all about this dude". Het is duidelijk dat dit over Donald Trump gaat. Pharell kwam voordat 'Lemon' uitgebracht werd namelijk al vaker in het nieuws met zijn mening over Trump. Hij was niet een grote voorstander van Clinton, maar van Trump moest hij al helemaal niets hebben.

Lekker teasen

Het duo hintte twee weken geleden al een klein beetje naar nieuw materiaal. N.E.R.D staat voor No One Ever Really Dies, en dat stond op 29 oktober ineens op allerlei posters in Los Angeles. Ook verscheen het op een festivalscherm, waarbij de letters NERD echt uitgelicht werden.

Nu naar buiten gekomen is dat N.E.R.D terug is, maken ze meteen gebruik van dat momentum. Tijdens het Complexcon festival in Amerika trad de band op waarbij ze het hele nieuwe album van begin tot eind speelden. Met de woorden "You guys, everybody here with a fucking phone right now, this is yours!" gaf Pharell al aan dat het hele album viral mocht gaan op social media. Dat zag er allemaal zo uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

N.E.R.D is helemaal terug. No_one Ever Really Dies, right? Dat bewijst de groep maar al te goed, want deze week is 'Lemon' de 3FM Megahit! Klaar om te bouncen? Zet 3FM dan maar aan, de track ga je deze week sowieso vaak horen.

Ster advertentie
Ster advertentie