Artiest

Lizzo

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Lizzo
 Lizzo, je kunt niet meer om haar heen. Ze spreekt zich uit over racisme, body positivity en seksualiteit. Met een combinatie van gospel, rap, soul en klassieke fluit maakt ze nummers zoals “Good as hell” en “Truth hurts” en stond ze in 2019 op Best Kept Secret.

Jay-Z

Melissa Viviane Jefferson aka Lizzo werd geboren in Detroit maar verhuisde op haar tiende naar Houston in Texas. Als tiener begon ze al met rappen en op haar 14 vormde ze de Cornrow Clique met wat vrienden. Rond deze tijd kreeg ze ook de naam Lizzo geïnspireerd door Jay-Z’s “Izzo (H.O.V.A.)”. Na High school ging ze klassieke muziek studeren met een focus of fluit. 

Coconut Oil

Lizzo zit in meerdere groepen en brengt met hen en alleen meerdere albums uit maar haalde nog geen mainstream succes tot haar EP Coconut oil in 2017 uit kwam met daarop “Truth Hurts”. Dit opende deuren voor haar zoals jureren bij RuPaul’s Drag Race en touren met Haim en Florence and the Machine. 

Juice

In 2019 kwam de single “Juice” uit en bereikte ze ook succes in Nederland. “Juice” was een voorproefje voor het album “Cuz I love you” waarop samenwerkingen staan met bijvoorbeeld Ariana Grande en Missy Elliott. Ze stond op de 3FM Live List en laat in de 3FM studio zien waarom, het mag dan radio zijn maar Lizzo doet niets half en trad op in een glitter kostuum met back up danseressen.

Big girrls

Haar achtergrond danseressen zijn “the Big Grrrls” een groep plus-size dansers. Dat is 1 van de vele manieren waarom Lizzo body positivity probeert te verspreiden, ook hoor je dit bericht terug in haar muziek. Ze staat voor diversiteit en iedereen geaccepteerd te laten voelen. Ook spreekt ze zich uit voor LGBTQ+ rechten en geeft aan niet te identificeren met één specifieke seksualiteit en dat de regenboog voor LGBTQ+ staat omdat er zoveel meer is en het niet zwart wit is.