3FM nieuws

Horecaondernemer Dirk gooit terras weer open: "De maat is vol!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Horecaondernemer Dirk gooit terras weer open: "De maat is vol!"

Horeca-ondernemers zijn van plan om aankomende dinsdag hun deuren open te gooien. De grens is volgens Koninklijke Horeca Nederland bereikt en de situatie is niet langer houdbaar. 3FM-dj Rob Janssen spreekt Dirk, eigenaar van 3 horecazaken in Breda in zijn radioshow. Ook hij wil en gaat open!

Door middel van een Facebook-actie is Dirk bezig om zijn collega's op te roepen om ook mee te doen. "Zoals het er nu naar uitziet zijn er veel die hier gehoor aan geven,' legt hij uit aan Rob. Want op deze manier kan het niet langer door volgens Dirk. Het is nog niet duidelijk of alle zaken alleen op dinsdag opengaan of vanaf dinsdag ook open zullen blijven. Dat laatste is Dirk met zijn terrassen wel van plan.

Oplossing voor volle parken

De afgelopen dagen zag je veel filmpjes op het internet van overvolle parken en precies daar kan dit een oplossing voor bieden vertelt Dirk. "Bij ons kan het wel op anderhalve meter. En je krijgt er 60.000 boa's gratis bij."

"Technisch zijn we failliet"

Het gesprek maakt ook veel los bij 3FM-luisteraars en de app'jes stromen binnen. Zoals de vraag: krijgen jullie dan niet genoeg steun? Het antwoord van Dirk: "Technisch zijn we allemaal failliet en de maat is vol. De eerste vijf maanden hebben we bijna niks gekregen. Dat is daarna verbeterd. Maar nog steeds elke maand, moet er geld bij."

"We nemen de boete voor lief. En er zijn ook voldoende burgemeesters die graag willen dat de terrassen open gaan. Van mij mogen de boa's komen, maar ik zie geen reden om de terrassen dinsdag niet open te gooien." Benieuwd of Rob overtuigd is en op het terras gaat zitten? Check het hele interview hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie