3FM nieuws
NTR

Jacin Trill bij 3FM-dj Vera over de docu 'Zo word je een bekende rapper'

foto: Bart van der Putten
  1. Nieuwschevron right
  2. Jacin Trill bij 3FM-dj Vera over de docu 'Zo word je een bekende rapper'

Als er iets duidelijk werd door alle muzikale jaaroverzichten van de afgelopen weken dan was het wel dat hiphop overheerst. Het is de meest populaire stroming onder Nederlandse jongeren en de artiesten behalen streamingcijfers waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Maar hoe word je eigenlijk een succesvolle Nederlandse hiphopartiest? 3FM-dj Vera Siemons sprak in de studio van 3FM met Jacin Trill en Ivo van NOS Stories. Samen maakten zij een documentaire over dit onderwerp.

NOS Stories volgde de jonge rapper een jaar lang om erachter te komen hoe dit proces verloopt. Hoe word je getekend bij een label? Hoe blijf je relevant? Hoe belangrijk is je imago? Op al die vragen wordt antwoord gegeven door een groep mensen uit de industrie. Met als grote rode draad de opkomende carrière van Jacin zelf.

Hidden cam

"Ze waren overal, maar eigenlijk merkte ik er vrij weinig van. Ze waren een soort hidden cam die me een jaar lang volgde," vertelt Jacin aan Vera als ze vraagt of hij het niet zwaar vond. 2018 was het jaar van zijn doorbaak. Hij tekende bij een label, stond op festivals als WOO HAH!, headlinede zijn eigen tour en kreeg zijn eerste gouden plaat. "Mijn jaar was intens en best heftig. Ik realiseerde me eigenlijk ook pas wat ik allemaal heb gedaan toen ik de documentaire zelf zag."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De documentaire

De dertig minuten durende docu gaat over het succes dat de rapper behaalt, maar ook de druk om te blijven scoren en wat er gebeurt als de likes afnemen. Het is een bijzonder inkijkje in het leven van een artiest anno 2018/19 en wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken. Ben je inmiddels benieuwd? Kijk hem dan hier terug!

Ster advertentie
Ster advertentie