Artiest

Jacin Trill

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jacin Trill
De Nederlandse happy rapper Jacin Trill is van oorsprong hiphop-danser. Via gemeenschappelijke vrienden leert hij producer 808milli kennen. Jacin Trill nodigt hem uit in zijn self-made studio en in slechts acht dagen zetten ze de EP Happy Land (2017) in elkaar, met daarop o.a. de tracks 'Kspreyopjebytch' en 'Rozeswoesh'.

Thuisstudio met matras

Jacin Trill stopt met dansen als zijn moeder ziek wordt. Hij wil er voor haar zijn. Muziek is wel altijd een belangrijk element geweest in zijn leven, dus knutselt hij in die periode thuis een studio in elkaar. Hij koopt een studiopakket, zet een matras tegen de muur et voila: zijn thuisstudio is geboren.

In die tijd werd het Jacin ook duidelijk dat hij iets positiefs wilde doen met zijn muziek: "Als ik met m'n moeder TV zat te kijken, zagen we overal mensen doodgaan of dingen die over ziektes gingen. Daarom ben ik positieve muziek gaan maken. Don't be sad, het komt goed!"

Mumble rap

Samen met 808milli, die altijd aan zijn zijde staat, duikt hij de studio in. Hun tracks vallen op. En niet alleen in Nederland, nee nee, ook ver daarbuiten. Zo pikt het Amerikaanse Worldstarhiphop.com de track 'Rozeswoesh' (2017) op en schrijven ze:

"Apparently the mumble rap sub-genre has reached the Netherlands. With that being said; Dutch rapper Jacin Trill has decided to take the mumble rap route, hoping for fame & success in the regions of the Netherlands."

Een leuk drugsje

Je vraagt je misschien af waar die mompelgeluidjes (whewhewhewhe) vandaan komen. Nou, die komen gewoon uit de mond van Jacin Trill. Hij geeft toe dat hij dan meestal wel iets heeft gerookt, maar dat doet 'ie puur omdat 'ie "het gewoon een leuk drugsje vindt, niet omdat hij dan positiever wordt of zo," zegt hij tegen FunX. "Rook vooral geen wiet als je het nodig hebt." Aight.

Papa Bokoe

De Nederlandse rapper Bokoesam is Jacin Trills leermeester: "Hij neemt me onder zijn hoede en leert me hoe je om moet gaan met bepaalde situaties." Bokoesam nam happy boy Jacin mee op tour en inmiddels brengen de twee ook samen tracks uit (o.a. 'Nikes' en 'Gouden Koets').

Tracks van Jacin Trill