3FM nieuws

Rapper Raw Roets vertelt over zijn Rotterdam

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Raw Roets vertelt over zijn Rotterdam

De introspectieve rapper Raw Roets heb je misschien al een paar keer gehoord op 3FM. Maar vandaag gaat hij met presentatrice Roziena op de fiets door Rotterdam in deze nieuwe aflevering van 'De Bagagedrager', een nieuwe serie van 3voor12.

Sommige locaties worden onderdeel van wie je bent. Zo ook bij Cyrano Kout, zoals hij eigenlijk heet. In de derde aflevering van interview-reeks De Bagagedrager laat hij je drie plekken in Rotterdam zien die vormend waren voor zijn identiteit.

Hij vertelt over Crooswijk, waar hij piano leerde spelen. Dan fietsen hij en Roziena naar de Witte de Withstraat, de plek waar hij altijd chillde en uitging. Uiteindelijk komen ze uit bij de plek waar hij werd ontdekt door drie grootheden uit de Rotterdamse rapgame.

Raw Roets

Want Hef, Winne en Feis plaatsen de Rotterdamse rapper al sinds 2015 op een voetstuk. Hij kan spitten als de beste en schrijft diepe, filosofische teksten, maar heeft ook een uitzonderlijk gevoel voor melodie.

3voor12 was al lyrisch over 'm. En dan komt dit jaar ook nog eens z'n nieuwe album uitkomen via het label van Winne.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Bagagedrager

De Bagagedrager is de nieuwe video-interview-serie van VPRO 3voor12, gepresenteerd door Roziena Salihu. In een combinatie van reportages en spoken word-voiceovers probeert ze artiesten te doorgronden. Ze stapt achterop de fiets om zich langs plekken te laten leiden die vormend zijn geweest. Elke week woensdag verschijnt een nieuwe aflevering via het YouTube-kanaal van 3FM. Kijk hier ook de afleveringen met Bokoesam en Joya Mooi.

Ster advertentie
Ster advertentie