3FM nieuws

Mini-docu 'WIES: wat als we mislukken?'

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Mini-docu 'WIES: wat als we mislukken?'

2020 had hét jaar van indie-popband WIES moeten zijn. Ze waren overal geboekt en stonden in de schijnwerpers. Totdat corona hard op de rem trapt en het drietal helemaal opnieuw de jaarplanning kan gaan invullen.


3voor12 volgt ze tijdens deze nieuwe invulling in de mini docu 'WIES: wat als we mislukken?'. Check 'm hieronder!

Quote

Ik vind dat we een geslaagd jaar hebben als we gewoon doorgaan, wat er ook gebeurd.

Drummer Dan Huijser

De lockdown

In deze mini-docu zie je hoe de band leeft naar het moment dat het weer allemaal mag. Ter voorbereiding besluiten ze met z'n drieën één huishouden te vormen, om zo tijdens de lockdown door te werken aan hun debuutalbum.

Maar wanneer breng je een album uit, als er geen perspectief is op optredens? Ze gaan letterlijk met elkaar terug naar de tekentafel en bekijken al hun opties.

Als artiest is een tijd als deze enorm onzeker en voor zangeres Jeanne Rouwendaal vertaalt zich dit niet alleen op professioneel vlak. Ze vergelijkt zichzelf te veel met wat andere artiesten op hetzelfde moment doen, en dat maakt haar dan toch onzeker.

Quote

Ik moet mezelf soms vertellen dat ik in het moment moet blijven, je weet nooit wanneer er nog zo eentje komt!

Jeanne Rouwendaal

Paradiso

Als er weer wat dingen mogen, mag de band dan eindelijk doen wat ze het liefst doen. In Paradiso mogen ze al het nieuwe materiaal op het publiek loslaten.

Ze zijn allemaal een stuk bewuster bezig met wat ze doen. Het helpt natuurlijk ook enorm veel dat iedereen in de zaal alles woord voor woord mee kan zingen.

Check de volledige docu hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie