3FM nieuws

Joya Mooi fietst langs drie voor haar belangrijke plekken in Amsterdam

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Joya Mooi fietst langs drie voor haar belangrijke plekken in Amsterdam

Roziena Salihu stapt in deze aflevering van 'De Bagegedrager' achterop de fiets bij Joya Mooi. Samen fietsen zij langs drie belangrijke locaties in Amsterdam die haar hebben gevormd tot wie ze nu is.

Joya Mooi

Sommige locaties worden onderdeel van wie je bent. In de tweede aflevering van interviewreeks De Bagagedrager laat zangeres Joya Mooi drie plekken zien die vormend waren voor haar identiteit. In het Tropenmuseum vertelt de zangeres over haar Zuid-Afrikaanse vader (een vrijheidsstrijder) en activistische Nederlandse moeder.

Joya groeit op in een stadje waar ze zich niet thuis voelde, maar in het Tropenmuseum besefte ze: "We zijn allemaal connected". Ook bezoekt ze hiphop-café De Duivel en het voormalig MC Theater, waar ze een belangrijke levensles leert: "Je mag zelf creëren wat je belangrijk vindt".

Identiteit

In een ver verleden werkte zangeres Joya Mooi al met de Zwolse producer Kubus, de laatste jaren valt ze op met een fraaie, eigenzinnige mix van psychedelische indie, dreampop, r&b en hiphop.

Op album The Ease of Others (2019) en EP Blossom Carefully gaat ze op zoek naar haar identiteit. Dit jaar wordt ze uitgeroepen tot 12van3voor12-talent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Bagagedrager

De Bagagedrager is de nieuwe video-interview-serie van VPRO 3voor12, gepresenteerd door Roziena Salihu. In een combinatie van reportages en spoken word-voiceovers probeert ze artiesten te doorgronden. Ze stapt achterop de fiets om zich langs plekken te laten leiden die vormend zijn geweest. Elke week woensdag verschijnt een nieuwe aflevering via het YouTube-kanaal van 3FM.

Kijk hier ook de aflevering met Bokoesam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie