3FM nieuws

Bokoesam fietst door Amsterdam in nieuwe YouTube-serie De Bagagedrager

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Bokoesam fietst door Amsterdam in nieuwe YouTube-serie De Bagagedrager

Presentatrice Roziena Salihu springt vanaf vandaag elke week bij iemand anders achterop de fiets in de nieuwe serie 'De Bagagedrager'. Fietsend langs de dierbare plekken vraagt ze de artiesten over alles wat hen doet bewegen.

Bokoesam

Vandaag fietst ze samen met Bokoesam door Amsterdam. Van zijn oude straat in Amsterdam-Oost via het jeugdhonk op IJburg naar het ontspannen Durgerdam: in de eerste aflevering van onze nieuwe interview reeks De Bagagedrager laat Bokoesam zien waar zijn roots liggen.

Hij vertelt Roziena Salihu over zijn dubbele afkomst (zijn vader is Ghanees, zijn moeder Nederlands) en hoeveel hij daarvan heeft meegekregen in zijn jeugd. Ook laat hij zien waar hij ooit begon met muziek maken.

De Bagagedrager

De Bagagedrager is de nieuwe video-interview-serie van VPRO 3voor12, gepresenteerd door Roziena Salihu.

In een combinatie van reportages en spoken word voice-overs probeert ze artiesten te doorgronden. Ze stapt achterop de fiets om zich langs plekken te laten leiden die vormend zijn geweest.

Elke week woensdag verschijnt een nieuwe aflevering via het YouTube-kanaal van 3FM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds het begin

3voor12 volgt Bokoesam al jaren. Ze spraken hem toen hij zijn eerste officiële release bij Top Notch uitbracht in 2014 en zagen hoe hij een jaar later Nederland overnam als onderdeel van hiphop-supergroep New Wave.

In 2017 omarmde hij zijn excentrieke kanten met debuutalbum Solo, hij maakte een plaat met Jacin Trill, maakte een nachtvlinder-album in Berlijn en bracht recentelijk een reggae-album uit.

Ster advertentie
Ster advertentie