3FM nieuws

Hoe snel vind je een AED?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe snel vind je een AED?!

Een van de peilers van het Rode Kruis is om te zorgen dat er overal genoeg AED's (Automatische Externe Defibrillator) beschikbaar zijn. Een apparaat dat gebruikt wordt bij iemand met een hartstilstand. Veel mensen weten deze alleen niet zo snel te vinden. Sander nam de proef op de som en ging in een race tegen de klok op zoek naar de dichtstbijzijnde AED.

SR18

Het is letterlijk van levensbelang dat mensen weten hoe ze met zo’n plotselinge noodsituatie om moeten gaan. Met het geld wat 3FM Serious Request: De Lifeline opbrengt gaat het Rode Kruis reanimatiecursussen geven. Zo'n cursus is er al voor €40 en daarin leer je, onder begeleiding van een instructeur, in vier uur tijd de noodzakelijke kennis van reanimeren en het gebruik van een AED. Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en hulp te verlenen bij een hartstilstand en bewusteloosheid. Na afloop krijg je een Europees erkend certificaat, dat twee jaar geldig is.

Daarnaast plaatst het Rode Kruis AEDs (Automatische Externe Defibrillator), een apparaat dat wordt gebruikt bij slachtoffers met een hartstilstand. Door middel van een elektrische schok kan een AED het hartritme herstellen. Het Rode Kruis plaatst de AED bij sportclubs, scholen, wijkteams of buurthuizen om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen. Dit kost € 1100,- per AED.

KOM IN ACTIE

Ook jij kunt helpen om dit soort noodsituaties minder levensbedreigend te maken. Kom in actie! Meld je aan en geef aan 3FM Serious Request, zodat het Rode Kruis zoveel mogelijk mensen kan opleiden. Samen redden we levens.

Ster advertentie
Ster advertentie