3FM nieuws
NTR

Babs in de 3FM Live Box: “Je wordt gelukkiger als je helemaal jezelf bent”

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Babs in de 3FM Live Box: “Je wordt gelukkiger als je helemaal jezelf bent”

Misschien ken je Babs wel van 'Die/Hun', het anthem voor genderdiversiteit dat ze afgelopen zomer uitbracht. Nu is ze terug met haar eerste EP: Ruimtevrees. Met haar kleurrijke tracks wil de rapper en producer op een positieve manier haar boodschap overbrengen: doorbreek die hokjes, en wees jezelf. Afgelopen weekend speelde ze twee tracks van haar nieuwe EP live in Vera On Track.

Het gaat lekker met de Nederlandstalige muziek deze dagen: de top 10 van de Song van het Jaar 2021 bestond op een liedje na uit alleen maar Nederlandstalige hits, en vandaag werd bekend dat niemand minder dan S10 ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival komende week. En er is nog meer goed Nederlandstalig muzieknieuws, namelijk de debuut-EP van Babs!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hokjes

Babs maakt kleurrijke, vrolijke hiphop met Nederlandse teksten met een activistisch tintje – maar altijd vanuit een positieve instelling. Haar eerste EP kwam uit op 26 november, de titel Ruimtevrees staat symbool voor de claustrofobie die je voelt als je in een hokje wordt gestopt. Dat is dan ook het belangrijkste dat Babs met haar muziek wil meegeven, zo vertelt ze aan 3FM-dj Vera Siemons in het programma Vera On Track: “Je wordt gelukkiger als je helemaal jezelf bent. Dat kan af en toe wat moeilijker zijn, maar dan is het extra fijn als je juist door al die struggles heen jezelf kunt blijven.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met het liedje ‘Die/Hun’, een track over genderdiversiteit en non-binaire persoonlijk voornaamwoorden, trok Babs eerder dit jaar al de aandacht. Dat is een thema dat in de hiphopscene weinig wordt aangekaart: “De hiphopscene vind ik best wel lastig, ten eerste omdat ik niet een standaard rapper ben: ik ben een vrouw, ik ben queer”, aldus Babs.

“De onderwerpen waar ik over rap, daar wordt niet echt over gerapt. Het is ook best wel door mannen gedomineerd, dus ik voel me er niet per se in thuis. Maar daarom vind ik het wel belangrijk om te doen wat ik doe. […] Die boodschappen moeten wel gehoord worden, en ook in die scene.”

Je kunt nu de livesessie van Babs in Vera On Track terugkijken. Wil je meer lezen over Babs? Check dan hier het interview van onze collega’s van 3voor12.

Babs in de 3FM Live Box: “Je wordt gelukkiger als je helemaal jezelf bent”

Video niet beschikbaar

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie