3FM nieuws

Mats (8) fietst 150 km voor stichting 'Opkikker'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Mats (8) fietst 150 km voor stichting 'Opkikker'

Mats uit Stampersgat heeft op 8-jarige leeftijd een behoorlijk groot geldbedrag bij elkaar gefietst voor stichting ‘Opkikker’.

Ferrari

Mats, die hersteld is van een hersenontsteking, reed deze tocht van 150 km omdat hij iets terug wilde doen voor de organisatie die hem de ervaring van zijn leven heeft gegeven. Wat is dat dan? “Ik heb met een helikopter meegevlogen en in een Ferrari meegereden, dat was het leukste.”

Fietstocht

Om geld op te halen voor de stichting is hij op zijn fiets gestapt en heeft hij een tour gedaan van drie dagen waarop hij elke dag 50 km fietst. "Je hebt 150 km in drie dagen gefietst?" Heel trots zegt Mats: "Ja, dat is trainen!". Zijn streefbedrag was €1000, maar dit overtreft hij makkelijk met een bedrag van meer dan €5000 en dit loopt nog altijd op!

Tour de Tietema

Niet alleen Rob en Wijnand hebben lucht gekregen van Mats zijn prestatie, maar ook Bas Tietema van de YouTube serie Tour de Tietema. "Wat heb jij het ontzettend goed gedaan, wij van Tour de Tietema zijn heel erg trots op je." Kijk Mats, die kun je in je zak steken! Zijn actie kun je nog terugvinden op de website van stichting 'Opkikker'.

Bekijk het hele interview hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie