3FM nieuws

Hartverscheurend gesprek tussen 3FM-dj Timur en Afghaanse kapper in Kabul

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hartverscheurend gesprek tussen 3FM-dj Timur en Afghaanse kapper in Kabul

Naar aanleiding van de verschrikkelijke situatie in Afghanistan, besluit 3FM-dj Timur om een willekeurig gevonden nummer via Google Maps te bellen. Hij krijgt een Afghaanse kapper aan de telefoon die aangeslagen vertelt over zijn situatie daar.

Kapper uit Kabul durft niet meer te werken

Hij vertelt dat hij niet meer naar zijn werk durft te gaan, omdat hij ook baarden scheert in zijn kapperszaak - dit is namens de Taliban namelijk niet toegestaan. De winkel van zijn vrouw is zelfs al gesloten, omdat er meerdere foto's van vrouwen zonder hoofddoek in de winkel hingen.

"The Taliban say that they are much more moderate than twenty years ago. Is that true?" vraagt Timur aan de Afghaanse kapper. Waarop hij antwoordt: "When you're not allowed to show pictures of a woman without a scarf on her face... What's your idea. Are they different?"

"Afraid of the future"

De kapper beweert dat hij en zijn familie zich zorgen maken over wat er in de toekomst gaat gebeuren. Dat ze bang zijn dat de Taliban ze nooit meer verder zullen laten gaan met hun leven, of zelfs van het leven zullen beroven.

De man uit Kabul eindigt het gesprek met een laatste vraag aan Timur: "Can you somehow help my family or the other people from Kabul?" Een hartverscheurende vraag die Timur geëmotioneerd achterlaat.

Bekijk het gesprek hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij iets doen? Je kan doneren via de website van UNHCR Nederland voor urgente hulp voor Afghaanse vluchtelingen.

Ster advertentie
Ster advertentie