3FM nieuws

Gelekte afleveringen van je favo serie: een vloek of een zegen?

foto: HBO
  1. Nieuwschevron right
  2. Gelekte afleveringen van je favo serie: een vloek of een zegen?

Een tijdje terug lekten hackers het vijfde seizoen van Orange Is The New Black omdat Netflix het geëiste bedrag weigerde te betalen. Nu lijkt een groep online boeven hun pijlen te richten op het mega populaire Game of Thrones. Veel fans zullen van hun stoel springen van geluk, maar willen we dit eigenlijk wel?

Niemand is veilig

Bij Orange is the New Black ging het om geld, een bedrag dat Netflix niet aan hen wilde betalen. Of Netflix hoopte misschien dat het bluf was. Uitendelijk maakt de reden niet zoveel uit, want feit is dat Netflix de season premiere van een succesvolle serie verloor.

Nu is Game of Thrones de lul. HBO heeft geconfirmeerd dat er een cyberaanval bij het netwerk heeft plaatsgevonden, maar wil niet zeggen wat er is buitgemaakt door de hackers. Via een anonieme mail hebben de hackers afgelopen zondag aan journalisten bekendgemaakt dat ze onder andere in het bezit zijn van afleveringen en scripts. FEEST VOOR ONS FANS! Of toch niet?

Zitten we eigenlijk wel te wachten op compleet gelekte seizoenen van onze favoriete series? Er zitten namelijk flink wat nadelen aan!

Voordelen

- HALLO NIEUWE AFLEVERINGEN, GIVE THEM TO ME!

Nadelen

- Het is weer zondag en je voelt het aan alles... Een nieuwe GoT-aflevering is coming! De zeven dagen intense stress over hoe het verder gaat worden eindelijk beloond. Tergend, een klein beetje irritant, maar stiekem ook zo lekker! Dat zondagsgevoel willen we toch niet kwijt?

- Doordat de afleveringen vervroegd online komen, zullen er minder mensen op tv inschakelen. Minder kijkers levert minder geld op, wat de financiering voor de toekomst van de serie op het spel kan zetten. Nóg kortere seizoenen? Ammehoela! Ze weten nu al in één aflevering compleet van Winterfell naar Dragonstone te reizen... Vroeger duurde dat minimaal een half seizoen!

Nog meer nadelen

- Van een hele dag bingen is nog nooit iemand beter geworden. Dan moet je weer vrij nemen van je werk of spijbelen van school, geen daglicht, niet douchen, slecht eten, je gaat stinken, gebrek aan vitamine D, word je weer ziek, moet je nog meer vrij nemen. Is voor niemand leuk.

- Sommige mensen hebben nou eenmaal geen tijd om in één ruk een compleet seizoen weg te werken. Wat betekent dat? Spoilers... Spoilers everywhere! Zie jezelf daar maar eens tegen te beschermen.

Dussss wat denk jij? Gelekte afleveringen... Een vloek of een zegen? Laat het ons weten in de comments op Facebook!

Ster advertentie
Ster advertentie