3FM nieuws

Ga met ons mee op virtuele Game Of Thrones-vakantie

foto: Game Of Thrones Wiki
  1. Nieuwschevron right
  2. Ga met ons mee op virtuele Game Of Thrones-vakantie

Mocht je nog geen vakantie hebben geboekt, dan hebben wij nog een paar goede opties voor je. Game Of Thrones lijkt een fictieve wereld, maar jij kunt er ook gewoon op vakantie. Lekker een biertje drinken in King's Landing bijvoorbeeld, een wandeling maken Beyond The Wall of gewoon chillen in Essos... het wordt steeds populairder.

Steeds meer tripjes

Mensen gaan hartstikke lekker op Game Of Thrones. Volgens de website Travel Weekly wordt er flink gezocht op hotels in Game of Thrones-steden. En met flink bedoelen we ook écht flink. IJsland heeft een toename van zo'n 285% in het aantal zoekopdrachten binnen hotels op filmlocaties.

Andere plaatsen in bijvoorbeeld Kroatië en Spanje vingen ook behoorlijk wat searches: een stijging van 120%. Wij snappen 't wel, de serie heeft een aantal ge-wel-dige locaties.

Ja leuk, maar waar moet ik heen dan?

Wij zijn de beroerdste niet en nemen je op virtuele reis met Google Maps (die ene reisorganisatie die zich speciaal richt op computerreisjes). Helemaal speciaal om voor jou een selectie te maken van de mooiste vakantieadresjes in GoT-plaatsen. Want hoe fictief de verhalen ook zijn, de steden bestaan zeker wel! Ga je mee?

Córdoba: De brug van Volantis

Na een reis van ruim 2 uur komen we eindelijk aan op de eerste locatie. We zijn in Córdoba, Spanje. De oplettende kijker zal het allang gezien hebben: De brug van Volantis. Goed. In het echt ziet het er allemaal net effe wat minder spectaculair uit (waar zijn alle huisjes dan?!) maar dat mag de pret niet drukken.

Sevilla: Dorne

Aangezien die brug een klein beetje tegenviel reizen we meteen door naar de volgende locatie. In het prachtige Sevilla vind je namelijk de tropische plaats Dorne. En eerlijk, wie krijgt er geen zin in vakantie bij het zien van deze stad? Nou, er niets aan gelogen. Ook in het echt is het een mooie plek.

Aït-Ben-Haddou: Essos

Vanaf Spanje vliegen we zo'n anderhalf uur naar Marokko. In het prachtige Aït-Ben-Haddou zijn een aantal scènes opgenomen die zich afspelen in Essos, Yunkai en Pentos. Daenerys Targaryen chillde 'm hier regelmatig en dat is te begrijpen. Alleen dit uitzicht al! Op deze plek is ook goed terug te zien hoe het er in de serie allemaal uitziet.

Dark Hedges: De weg vanaf King's Landing

Laten we even gek doen en omdraaien. We pakken het vliegtuig, again, deze keer naar de weg vanaf King's Landing. De spannende weg vanaf King's Landing ligt dus gewoon in Ierland. Het is wel weer een stukkie reizen maar ja, een echt toegewijde fan doet dit gewoon. In het echt is ook deze locatie duidelijk een stuk minder populair. Hier en daar komen we mensen tegen (hallo gezellige zwaaiende mevrouw! *zwaait virtueel terug*) en de bossen zien er in april nog een béétje dood uit.

Doune: Winterfell

Hoe snel kan het gaan? Met een paar uurtjes staan we alweer in Winterfell. Winterfell ligt in het echt in Doune, een plaatsje in Schotland. Het kasteel herken je waarschijnlijk wel uit de serie. Het ziet er best hoog uit, we moeten uitzoomen om het helemaal te kunnen zien. We mogen zelfs een kijkje nemen binnenin het kasteel! De man op het bankje wil nog een praatje maken, maar helaas moeten we weer verder. We hebben nog een druk programma voor de boeg!

Dubrovnik: King's Landing

We hebben het helemaal gehad met die kou en zoeken wat warmer weer op. Na 3,5 uur gevlogen te hebben vanuit Winterfell zijn we in het altijd gezellige King's Landing. Cersei zijn we nog niet tegengekomen maar mooi is het er wel. We hebben alle tijd om eventjes op haar te wachten in het zonnetje. Daarna gaan we weer verder.

Grjótagjá: Het liefdesnest van Ygritte en Jon

Iedereen kreeg het toch warm van die scène van Ygritte en Jon in de grot? Nou geloof me, zelfs de temperatuur in King's Landing is er niets bij. Na een paar uur in het vliegtuig hadden we wel écht behoefte aan een warm bad dus gingen we naar IJsland. Grjótagjá is, naast onuitspreekbaar (iets met een grjot ja!), supermooi.

Een warm bad kun je hier zeker krijgen. De temperatuur van het water kan namelijk oplopen tot zo'n 50 graden. De scène naspelen met je lover gaat trouwens niet echt, achter ons is het behoorlijk druk met toeristen.

Zo, dat was 'm. Wij gaan weer terug naar Hilversum. We hopen dat we je in ieder geval een beetje aan reisinspiratie geholpen hebben met onze virtuele reis. Fijne vakantie!

Ster advertentie
Ster advertentie