3FM nieuws

De ontknoping van Game of Thrones volgens de experts

  1. Nieuwschevron right
  2. De ontknoping van Game of Thrones volgens de experts

Het zevende seizoen van Game Of Thrones is het eerste waarbij zelfs de trouwe lezers geen idee hebben wat er gaat gebeuren. Waarom? Omdat het zevende deel van de boekenreeks (waarop Game Of Thrones is gebaseerd) er nog niet eens is. We staan op het randje van de grootste veldslag in de geschiedenis van Game of Thrones, maar wat gaat er gebeuren?! Deze wetenschappers hebben een theorie...

Het online platform Mashable schakelde een aantal kenners in om vanuit een academisch perspectief wat licht te schijnen op de serie. Een politicoloog, een econoom en een oorlogshistoricus.

Het gevecht om de troon staat op het punt van beginnen. We hebben Team Cersei Lannister, Team Daenerys Targaryen met de hulp van Tyrion Lannister en Team Jon Snow met z'n zusje Sansa.

1. Daenerys Targaryen

Met haar zeer moderne normen en waarden is ze de Joan of Arc van GoT. Ondanks de middeleeuwse wereld waar de serie zich in afspeelt, reist Daenerys de wereld over om slaven te bevrijden en universele mensenrechten te promoten.

Is dat slim in een wereld waar de meeste veldslagen gewonnen worden door diegene met het scherpste zwaard en de meeste macht? Dat kun je jezelf afvragen... Neemt niet weg dat Daenerys met haar draken de atoombom van haar wereld in handen heeft. Dus hoezo diplomatiek handelen? Veni, vidi, vici!

2. Cersei Lannister

In Cersei hebben de experts het minst vertrouwen. Ze is té hongerig voor macht en niet te vertrouwen. Vanachter de muren rondom haar paleisje zal ze de oorlog aanschouwen en één ander elkaar zien vermoorden. Totdat the last (wo)man standing het grote rijk Kingslanding aan doet en het knap lastig voor haar wordt om stand te houden.

Bondgenoten buiten de muren heeft ze niet dus ze zal toch wat vertrouwen van binnenuit moeten terugvinden. Cersei en vertrouwen? Yeah right... Misschien kan ze nog een bondje sluiten met de White Walkers.

3. Jon Snow

De good guy, de ongeschreven held, de man die we het allemaal gunnen... Jon Snow! Deze gast is een leider in hart en nieren, charismatisch en betrouwbaar. Maar logistiek gezien zit hij op de meest ongunstige plek.

Toch denken ze bij Mashable dat hij een belangrijke pion kan zijn tussen zuslief Sansa - die de politiek aardig onder de knie heeft gekregen afgelopen seizoen - en de Queen of Dragons. En dat zou zomaar eens de gouden formule kunnen worden. Jon's liberale invloeden in combinatie met Dany's gevecht voor humanitaire rechten. Maar ja... Krijgen we dan uiteindelijk een Koning of een Koningin?

Ster advertentie
Ster advertentie