3FM nieuws

'It's Love (But It's Not Mine)': dit is de nieuwe van EUT

  1. Nieuwschevron right
  2. 'It's Love (But It's Not Mine)': dit is de nieuwe van EUT

EUT is terug! 'It's Love (But It's Not Mine)' is het nieuwste muzikale project van de band uit Amsterdam. Frontvrouw Megan de Klerk vertelt je hieronder waar de track over gaat en jij kunt er vanaf nu naar luisteren op 3FM!

Bewuste sabotage

"I dropped the bomb, cause i wanna steal you away from her to be with me // You don’t even know my name but you will, you will after the game". Die lyrics vertellen je al meer dan genoeg: dit liedje gaat over het saboteren van een relatie.

Megan: "Je kijkt hier als een soort buitenstaander naar een relatie die je heel mooi vindt. Je wilt het saboteren, van jezelf maken. Het gaat over verleiding en iemand overhalen dat jij een betere match bent, al wil je er misschien niet eens iets iets vasts van maken. Je denkt gewoon 'Wow dit is perfect, dit wil ik ook.'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorpakken

'It's Love (But It's Not Mine)' is de eerste nieuwe release van oud-3FM Talent EUT sinds hun debuutalbum Fool For The Vibes (2018). Is het spannend om weer nieuw materiaal de wereld in te sturen?

"Het is pas een jaartje geleden dat het album uitkwam, maar dit voelt wel weer als een frisse start. We houden als band wel van doorpakken, we schrijven altijd nieuwe dingen. Ook op tour als er ergens een klein gaatje over is, haha. Ik ben erg excited dat er weer iets nieuws komt!"

Samenwerken is key

'It's Love (But It's Not Mine)' is begonnen als een spontane sessie. Gitariste Tessa kroop achter de drumkit in het repetitiehok en ineens ontstond er iets: "Het was echt een veel te kleine ruimte voor ons vieren. We stonden daar met z'n allen zwetend te kutten, haha. Maar er zat wel iets in, dus zijn we verder gaan sleutelen na dat eerste idee."

Het werkproces verloopt normaal anders: de band heeft een grote bak met kleine ideeën, waar iedereen steeds nieuwe dingen bijgooit en uit kan kiezen. Meestal gooit Megan iets in de groep en maken ze het daarna samen af. Megan: "Ik ben vaak te snel afgeleid, dus ik laat het vaak bij een eerste idee of couplet. Ik kan zoiets niet afbreien, dat moeten we echt met elkaar doen!"

Meer EUT?

Bekijk dan de 5 Mei Track van EUT, waarin ze 'I Want To Break Free' van Queen coveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie