3FM nieuws

Waarom wordt er geen rockmuziek gedraaid in de supermarkt?

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom wordt er geen rockmuziek gedraaid in de supermarkt?

Elke winkel heeft een andere playlist waar shoppers van kunnen genieten. Maar hoe worden deze samengesteld? Wat voor effect hebben verschillende soorten muziek op jouw koopgedrag? Heeft het überhaupt wel effect?


3FM-dj Luc Sarneel onderzoekt het allemaal in de nieuwe aflevering van Hoe Dan?!

Let jij wel eens op de muziek die in winkels wordt gedraaid? Zelfs als je het niet bewust doet, zijn de playlists wel op zo'n manier samengesteld dat jij zo veel mogelijk geld uitgeeft. Maar hoe dan?! Wat een toepasselijke vraag!

Muziek heeft natuurlijk in je dagelijks leven al effect op hoe je je voelt, maar hoe werkt dat? Neuropsycholoog Rebecca Schaefer legt uit wat voor onbewuste veranderingen rockmuziek, trage en snelle muziek in ons brein veroorzaken.

Maar hoe zit het dan met muziek in de winkelstraat? Je ontdekt het allemaal in de nieuwe aflevering van 'Hoe Dan?!'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HOE DAN?!

Iedere woensdag om 17:00 beantwoordt 3FM-dj Luc een nieuwe vraag, waarvan je niet wist dat je 'm had, in de YouTube-serie 'Hoe Dan?!'

Wat is een gouden plaat waard? Hoe komt je liedje op de radio? Kan een moshpit een aardbeving veroorzaken? En dat allemaal met behulp van professionals en een goed gebekt panel aan 3FM-luisteraars.

Benieuwd naar de volgende aflevering? Abonneer je hier vast op ons kanaal! Of check de afleveringen terug in de playlist hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie