3FM nieuws

Hoe komen band shirts in grote winkelketens terecht?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe komen band shirts in grote winkelketens terecht?

Iedereen kent de Nirvana-shirts van de grote commerciële winkelketens. Maar hoe komen ze daar terecht en wie verdient daar geld aan? 3FM-dj Luc zoekt het voor je uit in een nieuwe 'Hoe Dan?!'.

MOSHPIT-AARDBEVING

Als groot muziekliefhebber heb je ze waarschijnlijk wel in je kast hangen: band shirts. Deze merchandise koop je bij concerten of festivals en zijn een prachtig aandenken aan de desbetreffende avond of dat weekend. Maar sinds een aantal jaar duiken de bandlogo's ook steeds vaker op bij shirts van grote Zweedse winkelketens. Hoe zit dat? Wie krijgt er betaald wanneer het logo van Nirvana op zo'n shirt wordt gedrukt. Samen met Rocco Hueting (De Staat), die zijn scriptie hierover schreef, zoekt 3FM-dj Luc het uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HOE DAN?!

Iedere woensdag om 17:00 beantwoordt 3FM-dj Luc een nieuwe vraag, waarvan je niet wist dat je 'm had, in de YouTube-serie 'Hoe Dan?!' Wat is een gouden plaat waard? Hoe komt je liedje op de radio? Kan een moshpit een aardbeving veroorzaken? En dat allemaal met behulp van professionals en een goed gebekt panel aan 3FM-luisteraars.

Benieuwd naar de volgende aflevering? Abonneer je hier vast op ons kanaal! Of check de afleveringen terug in de playlist hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 september) lopen drie dj-teams van Roermond naar Zwolle om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met the lifeline en laat je sponsoren.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie