3FM nieuws

De muzikantenvloek: Club 27

foto: Frank Micelotta
  1. Nieuwschevron right
  2. De muzikantenvloek: Club 27

Wat hebben Kurt Cobain, Amy Winehouse en Jimi Hendrix allemaal gemeen? Ja, het zijn allemaal muzikanten, maar ze zijn ook alledrie op 27-jarige leeftijd overleden.


Of dit toeval is, of dat er een duistere bedoeling achter zit wordt al jaren over gediscussieerd. 3FM-dj Luc Sarneel zoekt het voor je uit in deze nieuwe aflevering van Hoe Dan?!

Club 27

Niet alle muzikanten gaan dood op hun 27e, integendeel. Het is een kleine minderheid van heel erg beroemde sterren die allemaal op dezelfde leeftijd zijn overleden. Er zijn genoeg muzikanten die nu of vroeger deze jonge leeftijd hebben overleefd.

Zo ook Lucas Hamming, hij zegt dat hij zich geen zorgen maakt dat hij dit jaar opeens overlijdt. Maar hij ziet ook wel in waarom het bij andere muzikanten misschien toch wel is gebeurd. "Ik kan me niet helemaal goed plaatsen in het leven van Jimi Hendrix of Jim Morrison," dat vindt hij veel turbulenter als hij het met zijn eigen leven vergelijkt.

Maar waarom is de 27 Club zo bekend bij iedereen? Is er dan toch echt geen complottheorie gaande tegen 27-jarige muzikanten? Je ontdekt het allemaal in de nieuwe aflevering van Hoe Dan?!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HOE DAN?!

Iedere woensdag om 17:00 beantwoordt 3FM-dj Luc een nieuwe vraag, waarvan je niet wist dat je 'm had, in de YouTube-serie 'Hoe Dan?!'

Wat is een gouden plaat waard? Hoe komt je liedje op de radio? Kan een moshpit een aardbeving veroorzaken? En dat allemaal met behulp van professionals en een goed gebekt panel aan 3FM-luisteraars.

Benieuwd naar de volgende aflevering? Abonneer je hier vast op ons kanaal! Of check de afleveringen terug in de playlist hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie