3FM nieuws

'What They'll Say About Us' van FINNEAS is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'What They'll Say About Us' van FINNEAS is 3FM Megahit

FINNEAS is zeker niet alleen broer van... Maar ook een geweldige producer, songwriter en muzikant en dat bewijst hij met 'What They'll Say About Us', een mooie ballad die iets met je doet. Geïnspireerd door wat er afgelopen maanden is gebeurd in de Amerika en de hele wereld.

Ik was meteen ontroerd

3FM-dj Vera Siemons is fan. Vera: "Normaal gesproken doe ik best stoer en moet er wel heel veel gebeuren voordat een piano ballad me écht diep weet te raken, maar toen ik op een nét iets te koude, donkere avond dit liedje voor het eerst hoorde was ik meteen ontroerd.

Niet alleen klopt de productie (goh, zou -ie het vaker doen?), maar ook de diepere laag en boodschap van het nummer beschrijven heel erg goed wat veel mensen op dit moment bezig houdt".

En je mag jaloers zijn want Vera mocht FINNEAS voor 3voor12 interviewen, dat kijk je hier terug.

Inspiratie

FINNEAS werd door meerdere dingen geïnspireerd. De dag dat hij begon met het schrijven van 'What They'll Say About Us' kwam hij thuis van een BLM protest, waar hij werd geraakt door alle mensen die daar samen kwamen voor één ding: verandering.

Ook is hij geïnspireerd door Amanda Kloots. Een vrouw wiens man corona kreeg en enorm ziek werd. Hij raakte daarom in coma en overleed uiteindelijk. Ze legde alles vast op haar Instagram account en dit werd dus gezien door FINNEAS. Hij heeft dit nummer gemaakt voor iedereen die het dit jaar zwaar heeft gehad.

In je ziel

De muziek video is in één keer opgenomen en FINNEAS lijkt je aan te kijken in je ziel. Je checkt hem hieronder. En tip: pak maar vast wat tissues.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie