Naar homepage
3FM nieuws

'Douha (Mali Mali)' van Disclosure en Fatoumata Diawara is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Douha (Mali Mali)' van Disclosure en Fatoumata Diawara is 3FM Megahit

Deze week is 'Douha (Mali Mali)' van Disclosure en Fatoumata Diawara 3FM Megahit! De titel mag dan een beetje ingewikkeld zijn, op dit nummer kan iedereen meedansen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

disclosure

Er is niet veel dat echt lekker gaat in 2020, maar Disclosure is daarop gelukkig een uitzondering. Vorige week brachten ze na al wat singles uit te brengen hun album Energy uit. Dit album staat vol met knallers, waaronder 'Tondo' en 'My High', die allebei eerder dit jaar al 3FM Megahit waren.

Samenwerking met fatouma diawara

De Malinese zangeres Fatoumata Diawara is geen onbekende voor Disclosure: ze werkten al eerder samen bij de track 'Ultimatum'. Eerder dit jaar werkte Fatoumata ook al samen met Gorillaz, daar kwam de track 'Désolé' uit.

Ode aan mali

'Douha (Mali Mali)' is een ode aan het geboorteland van Fatoumata Diawara: Mali. De tekst is volledig in het Bambara, een taal die veel gesproken wordt in Mali. Dat maakt het lastig om mee te zingen, maar geeft wel meteen een zomers gevoel. De tekst in het refrein betekent ongeveer: "Mali Mali, Malinezen in Mali zouden mee moeten leven met mensen die wonen in andere landen / Mali Mali, we missen Mali zo erg!" Klinkt toch minder mooi in het Nederlands.

Meer muziek?

Wil je meer horen? Abonneer je dan op de 3FM 'Now Playing' afspeellijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie