Naar homepage
3FM nieuws

Lisanne (29) verloor haar moeder en schreef daar een boek over
BNNVARA

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Lisanne (29) verloor haar moeder en schreef daar een boek over

Je bent jong en je leven gaat in sneltreinvaart: je bent bezig met je carrière, krijgt een relatie, hebt lieve ouders, bent aan het reizen, fixt een huis om in te wonen en elk weekend sta je samen met vrienden te dansen totdat de zon opkomt. En dan plots valt iemand waarvan je zielsveel houdt weg. Hoe ga je daarmee om?

"Door het verdriet kon ik ineens niet meer mee doen"

"Afgelopen zaterdag stond ik op de begrafenis van de moeder van een van mijn beste vriendinnetjes. Dat was een mooie dienst, maar natuurlijk helaas veel te jong overleden" vertelde Sander vanmorgen op de radio. "Tegelijkertijd ontving ik een mail van Lisanne, waarin zij vertelde over het boek dat zij heeft geschreven 'Je bent jong en je rouwt wat.'"

In 2017 is haar moeder overleden. Lisanne vertelde vanmorgen op de radio: "Ik merkte dat ik daar heel graag over wilde schrijven en er meer bekendheid voor wilde geven over hoe het is om te rouwen." Sander twijfelde geen moment en nodigde haar uit bij 3FM.

Hoge druk om weer te presteren

Het verliezen van een naaste is erg heftig. Lisanne vertelt: "Het werd na een korte tijd alweer verwacht dat het goed met mij zou gaan. Na drie weken dacht ik al 'nu is het klaar, ik wil verder met mijn leven.'" Maar al gauw kwam ze erachter dat rouwen helemaal niet zo werkt: "Het duurt gewoon ontzettend lang." Uiteindelijk duurde het meer dan een jaar voordat de zon weer begon te schijnen bij haar.

Daarnaast vertelt Lisanne ook dat ze weinig lotgenoten kende. "Als ik zestig was geweest dan had ik allemaal mensen om mij heen gehad die misschien hetzelfde mee hadden gemaakt." Bekijk hieronder het interview dat 3FM-dj Sander Hoogendoorn met haar had:

Het boek van Lisanne van Sadelhoff 'Je bent jong en je rouwt wat' is vanaf 6 februari te bestellen.

Ster advertentie
Ster advertentie