3FM nieuws
BNNVARA

Kun jij écht zo goed autorijden als je zelf denkt?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kun jij écht zo goed autorijden als je zelf denkt?

Je rijbewijs is op zak en je bevindt je misschien alweer jaren op de weg... Tuurlijk kun jij goed autorijden. Of toch niet? 3FM-dj Sander en nieuwslezer Dieuwke gingen de uitdaging aan en legden opnieuw een rijexamen af.

Ze doken met rijinstructeur Charles de auto in voor een rondje door Hilversum. Een kleine indruk van de rit vind je hieronder!

Video niet beschikbaar


Video niet beschikbaar

En... geslaagd?

Eén van de twee wel, ja! Dieuwke 'wint' de test, zij zou haar rijexamen volgens Charles netjes gehaald hebben. Ze reed beheerst en voorzichtiger dan Sander en vergat zelfs niet om richting aan te geven bij het wegrijden. Iets wat Sander wél deed.

Charles: "Kijk, op het Media Park rijden niet zoveel auto's, maar ik moet je er wel op beoordelen. Daarnaast reed je over een verdrijvingsvlak heen - dat doen duidelijk meer mensen, want de markering was helemaal vervaagd, maar ja... Wat de rest doet maakt tijdens een examen niet uit. Het gaat om jou. En daarnaast was er De Fietser, waar jij een dot gas gaf om er snel voorbij te zijn, maar je had beter even kunnen stoppen. Geef je instructeur geen kans om in te grijpen!"

Die kleine foutjes valt nog overheen te kijken, maar de fietser werd funest voor Sander. Gezakt!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie