3FM nieuws

Joshua van Chef'Special: "Ik speel liever festivalshows dan een clubtour"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Joshua van Chef'Special: "Ik speel liever festivalshows dan een clubtour"

De 3FM Festival Top 999 is in volle gang, de perfecte prep voor een zomer vol groene festivalweides en lauwe biertjes. Nu doen Maan en Joshua Nolet daar nog een extra scheppie bovenop door vooruit te blikken op het festivalseizoen van 2018!

Zangeres Maan (#9 in de 3FM Live List 2018) en Chef'Special (Neerlands trots) waren maandagavond te gast bij Pauw om te praten over het upcoming festivalseizoen. En da's natuurlijk hartstikke logisch, want als er één artiest het afgelopen jaar een regelrechte hit was op de festivalweide, is het Chef'Special wel. Hoe ervaart frontman Joshua Nolet dat soort shows? En wat verwacht Maan van haar allereerste Pinkpop?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitdaging

Leuk natuurlijk, optreden op een enorm festival, maar is het niet lastig om te spelen voor een club die niet per se voor jou komt? Heel veel mensen komen tenslotte ook maar gewoon een beetje aanwaaien met een biertje in de hand... Joshua vindt dat juist de grootste uitdaging, zegt 'ie: "Daarom vind ik het leuker om een festival doen. In een clubshow of in de Ziggo Dome weet je dat iedereen voor jou komt. Het is juist tof om de mensen te triggeren die je bijvoorbeeld alleen kennen van de radio, en nog niet weten hoe jouw liveshow in elkaar steekt. Die wil je overhalen!"

Hij is met dat overhalen wel iets rustiger te werk gegaan de laatste jaren. In het begin wilde hij vanaf minuut één meteen iedereen 'om' hebben, maar een chillere aanpak werkt eigenlijk veel beter. Joshua: "Je moet eerst samen met je band in de zone komen, gewoon een beetje viben met zijn allen. Dát gaan de mensen zien en dan werk je meer naar elkaar toe. And then there's fireworks!"

Goed, Chef'Special loves festivals en vice versa. Da's duidelijk. Hieronder check je nog een aantal prachtige foto's van vorig jaar, waar de Cheffies de podia van o.a. Sziget, Zwarte Cross en Pinkpop platspeelden!

Chef'Special op Sziget 2017
Foto's: Ben Houdijk

Chef'Special op Zwarte Cross 2017

Foto's: Nathan Reinds

Chef'Special op Pinkpop 2017
Foto: Hans-Peter van Velthoven

3FM <3 Festivals

Deze zomer doet 3FM verslag van negen prachtige festivals, binnen en buiten de Nederlandse grenzen. We zijn te vinden op Best Kept Secret, Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Zwarte Cross, Woo-Hah!, Solar, Sziget en Lowlands. Houd 3FM.nl in de gaten voor alle hoe/wat/waar/en met wie's!

Ster advertentie
Ster advertentie