3FM nieuws

Kippenvel: Pinkpop neemt afscheid van Jan Smeets met oorverdovend applaus

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Kippenvel: Pinkpop neemt afscheid van Jan Smeets met oorverdovend applaus

Dat 'Mister Pinkpop' Jan Smeets ermee gestopt is, wisten we al een tijdje. Maar vandaag was het moment voor Jan om voor het publiek afscheid te nemen van zijn geliefde festival. Op het podium was een ode te zien aan de man die het festival ooit mede startte.

Goed smeren

Iedereen die ooit op Pinkpop is geweest heeft liefde voor Jan. Niet gek want de man spuwt meer goede quotes uit dan welke filosoof dan ook. Wat dacht je van "goed smeren" of "neem alleen een pilletje aan van je huisarts."

Jan Smeets richtte in 1970 het eerste Pinkpop-festival op dat toen nog een eendagsfestival was op tweede pinksterdag. Inmiddels is het festival één van de grootste festivals van Nederland en trekt tienduizenden bezoekers per dag. Al die jaren zijn er meer dan 2,7 miljoen bezoekers geweest. Mr. Pinkpop was er 50 jaar lang bij.

Oorverdovend applaus

Tijdens de tweede dag van Pinkpop, de zaterdag, is een ode te zien aan Jan. Een compilatie van alle hoogtepunten uit zijn carrière. Vervolgens kwam 'Mister Pinkpop' het podium op en brachten alle ongeveer 70.000 duizend bezoekers een ovatie aan hem.

3FM-dj Mark van der Molen stond op het veld en kreeg kippenvel:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie