3FM nieuws

Vier feiten over de #9 in de 3FM Top 999 van deze Eeuw: Billie Eilish - Bad Guy

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier feiten over de #9 in de 3FM Top 999 van deze Eeuw: Billie Eilish - Bad Guy

Alles wat ze aanraakt lijkt te veranderen in goud: Billie Eilish verovert al vanaf 13-jarige leeftijd de hitlijsten en breekt wereldwijd records. Het is dan ook niet gek dat de singer-songwriter een van de meest voorkomende artiest in de 3FM Top 999 van deze Eeuw is.

Met maar liefst 18 nummers staat de 19-jarige in de toplijst van deze eeuw. 'Bad Guy' heeft hierbij de hoogste notering te pakken en verovert zelfs de top 10. Het was dé hit van het debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? in 2019. Maar wist jij deze feitjes al van het nummer?

1. Vijf Grammys

De release van 'Bad Guy' en de debuutplaat waar het nummer op staat, levert Billie maar liefst vijf Grammy Awards op: Record of the Year, Album of the Year, Song of the Year, Best New Artist en Best Pop Vocal Album. Dit zijn overigens niet de laatste Grammys die Billie ontvangt, in totaal heeft ze er inmiddels al 10 verzameld.

2. Tikken van het stoplicht

'Bad Guy' start met een ritmische opzwepende beat, wat zich herhaalt door het hele nummer. Finneas - broer én producer - vertelt in een interview bij Jimmy Fallon dat deze beat, en andere elementen uit hun muziek, geïnspireerd is op alledaagse klanken. Zo komt de beat van 'Bad Guy' van het tikkende geluid van een verkeerslicht in Sydney die op groen staat vandaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Eerste artiest uit de 00's met een #1 hit

Wanneer het over Billie Eilish gaat, wordt haar leeftijd altijd even benoemd. Geboren in 2001, was Billie ten tijden van haar grote doorbraak op Soundcloud met 'Ocean Eyes' slechts 13 jaar oud. Met 'Bad Guy', scoorde Billie als eerste artiest ooit uit de 00's een nummer 1 hit.

4. #10 meest gestreamde track ooit op Spotify

Nog meer records verbrak Billie op Spotify, meerdere hits worden meer dan honderd miljoen keer beluisterd. 'Bad Guy' is hierbij wel de grootste uitschieter met meer dan anderhalf miljard streams op de teller. Ze staat hiermee op de #10 van het lijstje meest gestreamde tracks ooit op Spotify. Hiermee is ze bijvoorbeeld in het gezelschap van Ed Sheeran, die inmiddels al op zo'n 2,6 miljard streams zit met 'Shape Of You'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Top 999 van deze Eeuw

Luister vanaf maandag 20 september om 06:00 uur in de ochtend naar de 3FM Top 999 van deze Eeuw. De lijst duurt tot vrijdag 24 september waar tijdens de middagshow op 3FM de uiteindelijke #1 onthuld zal worden.

De Top 5 bepaal jij!

  • De Jeugd van Tegenwoordig met 'Sterrenstof'
  • Foo Fighters met 'The Pretender'
  • Nothing But Thieves met 'Impossible (Orchestral Version)'
  • Tame Impala met 'Let It Happen'
  • The Killers met 'Mr. Brightside'

Stemmen kan hier! En de #1 wordt op vrijdag 24 september in de middagshow van 3FM-dj Frank van der Lende onthuld.

Ster advertentie
Ster advertentie