3FM nieuws
NTR

De Toegift in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. De Toegift in de 3FM Live Box

Zondag lag de de 3FM Live Box even in Zeeland. De Toegift speelde een prachtige, breekbare livesessie met nummers uit hun debuutplaat De Toegift. Ben je fan van Spinvis, Roosbeef, Eefje De Visser? Dan is De Toegift echt jouw ding! Zanger Maxim vertelde bij 3FM-dj Vera Siemons ook over zijn eigen nostalgie voor zijn kindertijd in Vlissingen.

Tijdens de Popronde kreeg De Toegift alle rumoerige zalen en cafés stil. 3voor12 noemde De Toegift de beste show van Noorderslag 2023. En ook OOR en Het Parool bekroonden hun show als het hoogtepunt van dat weekend in januari. Daarbovenop speelden ze als voorprogramma van Alt-J in een uitverkochte AFAS Live. En die geweldige live reputatie blijven ze waarmaken. De Toegift dompelt je helemaal onder in de nostalgie van de zomervakanties als kind aan zee. Het kleine vuurtorentje op de piano van Maxim toont ook dat de zee nooit echt ver weg is.

Bekijk hier de livesessie van De Toegift.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gedicht op de rider

Sommige bands vragen alcohol of een uitgebreid diner voor een optreden. Maar op de rider van De Toegift staat een bijzondere wens. Ze vragen telkens om een gedicht. "Teksten zijn belangrijk in onze muziek. Als er een prachtig gedicht klaarligt, probeer ik een moment te vinden tijdens de show om hem voor te lezen.", vertelt Maxim.

Heimwee naar Vlissingen

Voor de teksten van De Toegift haalde zanger Maxim inspiratie uit zijn eigen kindertijd in Vlissingen. "Het is een reis van herinneringen. Het gaat over heimwee naar Zeeland." Maxim woont al even niet meer in Zeeland, maar toch heeft de zee een speciale plek in zijn hart. "Als we in Zeeland een optreden spelen en we rijden het open land in, voel ik me thuis."

'Ze zwaait' is een mooi voorbeeld van hoe De Toegift nostalgie vertaalt naar muziek. Het nummer gaat over het afscheid van zijn oma. "Ik wist eigenlijk al dat het de laatste keer zou zijn dat ik haar zag en toen zwaaide ze naar me. Dat moment wilde ik als een polaroidfoto bewaren. Dat is dat liedje."

Bekijk hier het interview met De Toegift:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Toegift speelt nog op verschillende festivals, waaronder Best Kept Secret, Into The Great Wide Open en Concert At Sea.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie