3FM nieuws

Dit is waarom er een aap met wodka-cranberry op Coldplays nieuwe DVD staat

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom er een aap met wodka-cranberry op Coldplays nieuwe DVD staat

Coldplay kondigde vorige week al de release van hun A Head Full Of Dreams-documentaire aan, maar daar komt nu nog een extra dingetje bij: een gigantische boxset met cd's, een live-dvd en verschillende vinyls. Leuk voor de die-hard fans, maar achter één klein stukje illustratie op het artwork blijkt dus ook een heel goed verhaal te zitten!

Tijdreis

De visual is eigenlijk één grote reis door het verleden van Coldplay. Je ziet de flower of life van hun vorige album, maar ook de Parachutes-wereldbol, het A Rush Of Blood To The Head-hoofd en de gekleurde blokjes van X&Y maken hun opwachting. Het Camden Town-bordje verwijst naar de allereerste optredens van de band en zo zijn er nog wel twintig dingen te noemen. Maar eentje springt er wel heel erg in het oog...

Straf

Het gaat om de aap met de fles wodka-cranberry in de hand. Ja, dat staat écht op de visual, helemaal links onderaan.

Het verwijst naar een akkefietje in de beginjaren van Coldplay, toen Chris drummer Will uit de band trapte. Drie dagen later voelde de hele band zich er kut over en vroegen ze Will om naar de Monkey Chews pub in Camden te komen. Daar vroegen ze hem of 'ie weer in de band wilde.

Drinken zul je

Dit hele gedoetje bleef voor Chris niet zonder gevolgen: hij moest van Will en Guy (bassist) een shitload wodka-cranberry drinken als straf. En da's iets wat 'ie jarenlang is blijven doen. Chris: "They made me do that to remember me of what a nasty piece of work I was being. Now if I make a big mistake, I have to force myself to drink that stuff to remind me to not be such an idiot!"

Vandaar de aap met drank in z'n klauwen. En de volgende keer dat een vriend jullie afspraak last-minute afzegt, weet je wat je daar tegenover kunt zetten!

Ster advertentie
Ster advertentie