3FM nieuws

Zo klinkt Coldplays 'Viva La Vida' met een bak cowbell erdoorheen

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo klinkt Coldplays 'Viva La Vida' met een bak cowbell erdoorheen

Voor wie het zich afvroeg: Coldplays wereldhit 'Viva La Vida' wordt er niet per se beter van als je Will Ferrell helemaal leip laat gaan op een cowbell. Het wordt wél leuker.

Jerusalem bells

Het hele gedoetje vond plaats tijdens een benefietavond van Cancer For College in Los Angeles, dat werd gehost door acteur Will Ferrell. Chris Martin was ingevlogen om een akoestische versie van 'Viva La Vida' te spelen, dus dat deed hij. Totdat na een paar minuten Will en zijn cowbell het podium opwandelden.

Chris ging er natuurlijk meteen in mee en speelde de rest van het nummer gewoon door, met ruimte voor een cowbell-solo hier en daar. De 'Jerusalem bells' waar Chris al jaren over zingt krijgen toch ineens een andere lading zo. Check 't moment op 2:14 minuut!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

More Cowbell

De term 'More cowbell!' komt uit een Saturday Night Live-sketch uit 2000. Daarin roept een producer tijdens een opnamesessie (tot grote ergernis van de rest van de band) dat hij meer cowbell in het nummer wil horen en dat Will Ferrell dus nog wat extra power in zijn optreden mag stoppen. De sketch werd enorm populair en 'more cowbell' werd een populaire catchphrase in de Amerikaanse popcultuur.

In de afgelopen achttien jaar zijn er in SNL meerdere referenties naar gemaakt en Will Ferrell is dus ook niet te beroerd om daar nog lekker een extra keertje in mee te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie