3FM nieuws

'Adventure Of A Lifetime' van Coldplay is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Adventure Of A Lifetime' van Coldplay is 3FM Megahit

"We just wanted to make something that's colorful and joyful." Nou, dat is gelukt! Deze week geniet je op 3FM lekker vaak van 'Adventure Of A Lifetime'.

De Britse band neemt je mee op avontuur, en dat is nogal een kleurrijke aangelegenheid! Na een week teasen met artwork en audiofragmenten zat Coldplay op vrijdadg 6 november al vroeg bij The Chris Evans Breakfast Show op BBC Radio 1 om hun nieuwe single 'Adventure Of A Lifetime' voor het eerst te laten horen. Enjoy:

Coldplay - 'Adventure Of A Lifetime'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The boys are back in town

Het viertal schoof aan bij de DJ's Chris Evans en Nick Grimshaw voor een interview. Waarom komt dit nieuwe album zo snel na Ghost Stories uit 2014? Gitarist Jonny Buckland meldt dat dit komt door het ontbreken van een 'echte' tour voor Ghost Stories: ze hebben nu al die energie in de nieuwe plaat kunnen steken. Frontman Chris Martin teaset nu met een grotere tour voor A Head Full Of Dreams:

"The last one was a more intimate setting. But we’d definitely like to go on a real world tour, soon. Maybe… early next year?"

Op de vraag of Coldplay Glastonbury 2016 gaat headlinen antwoordt Chris een cryptisch "Wouldn't that be wonderful?" De band had in ieder geval al een duidelijke visie voor ogen toen ze de studio indoken voor album nummer zeven:

"We knew that after we made Ghost Stories, which is quiet and small, we wanted to make something colorful and joyful! This record is us being happy and free, and us enjoying being in this group."

Hitpotentie

Onder het mom van 'nu we er toch zijn' speelde Coldplay nog een aantal bonusliedjes bij BBC Radio 1. Luisteraars konden een smsje sturen met daarin het allersaaiste wat ze die dag gingen doen, en Coldplay maakte van deze saaie onderwerpen een catchy liedje. Dat ging nog verrassend goed ook!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sterrenteam

Voor Mylo Xyloto werkte Coldplay al samen met Rihanna, en voor Ghost Stories werd er wat productie overgelaten aan Avicii, maar voor dit album is het adressenboek van de band iets vaker geraadpleegd. Beyoncé, Tove Lo en Noel Gallagher hebben meegewerkt aan tracks op A Head Full Of Dreams. Hoe dat gaat klinken is nog onduidelijk, maar het is in ieder geval een interessant clubje namen!

Het artwork van 'Adventure Of A Lifetime' is, net als de track, lekker vrolijk. Ook de website kreeg meteen een make-over, ter voorbereiding op de release van A Head Full Of Dreams op 4 december 2015.

Ster advertentie
Ster advertentie